11.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Λαβρόφ: ΗΠΑ και Ρωσία “στα πρόθυρα απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης”

Ημερομηνία:

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι «στα πρόθυρα μιας απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

«Υπό την παρούσα προεδρία, που έσπρωξε μέχρι το τέλος το σπιράλ της ρωσοφοβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι χώρες μας είναι στα πρόθυρα μιας απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης», δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση για τις αμερικανικές εκλογές.

«Δεν έχουμε καμία προτίμηση. Εκείνη την εποχή, η διοίκηση Τραμπ είχε υιοθετήσει τον μεγαλύτερο αριθμό αντιρωσικών κυρώσεων σε σχέση με τους προκατόχους του», πρόσθεσε.

Για τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, «δεν έχει τόση σημασία ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, δεν πιστεύουμε πως η αντιρωσική γραμμή των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να αλλάξει».

Η Ρωσία πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις παραπληροφόρησης με στόχο την εκστρατεία της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις διοχετεύοντας συνωμοσιολογικά βίντεο, ανέφερε ο όμιλος Microsoft τον Σεπτέμβριο, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για ξένη ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές.

Ούτε πραγματικοί αντίπαλοι, αλλά ούτε και πραγματικά κοντά, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αρχηγός του ρωσικού κράτους Βλαντίμιρ Πούτιν διατηρούν μια σχέση σκοπίμως αμφίσημη.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκρινε πως η σχέση του με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαρτηθεί από τη στάση τους μετά τις εκλογές, χαιρετίζοντας την «ειλικρίνεια» του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου σχετικά με την επιθυμία να του να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ