24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Λαγκάρντ: Αποκάλυψε το σχέδιο για το ψηφιακό ευρώ στον…. ψεύτικο Ζελένσκι

Ημερομηνία:

Τα σχέδια της αναφορικά με την έκδοση του ψηφιακού ευρώ αποκάλυψε, εν αγνοία της, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εμφανίστηκε σε βίντεο νομίζοντας πως συνομιλεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο βίντεο που κοινοποιήθηκε ευρέως στα social media η διοικήτρια της ΕΚΤ ερωτήθηκε από τον φαρσέρ (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) για τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDCs), με την ίδια να επισημαίνει πως «η δημιουργία ενός ψηφιακού ευρώ θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο», υπογραμμίζοντας ότι με αυτό θα περιοριστεί η εξάρτηση της ΕΕ «από τα νομίσματα μη φίλιων χωρών ή τα νομίσματα τα οποία ενεργοποιούνται μέσω μίας ιδιωτικής επιχείρησης».

«Θα υπάρξει έλεγχος»

Ουσιαστικά, η Λαγκάρντ παραδέχτηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί ένα ψηφιακό ευρώ, με «περιορισμένο» τρόπο για τον έλεγχο των πληρωμών που μπορούν να πραγματοποιηθούν, εν μέσω τραπεζικής κρίσης.

Συζητώντας την ενεργό αντίδραση στην Ευρώπη σχετικά με την πιθανή εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ, το άτομο που προσποιείται τον Ζελένσκι πρότεινε ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουν να ελέγχονται», με την  Λαγκάρντ να αναφέρει ότι «θα υπάρξει έλεγχος. Έχετε απόλυτο δίκιο. Αλλά θα είναι περιορισμένος ο βαθμός ελέγχου».

Όπως εξήγησε η ίδια: «αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, καθώς πολύ μικρές, εντελώς ανώνυμες συναλλαγές θα μπορούσαν ακόμα και να χρηματοδοτήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις εξ ολοκλήρου, όπως πριν από δέκα χρόνια στη Γαλλία».

Ως επιχείρημα υπέρ ενός CBDC, η Λαγκάρντ εξέφρασε την επιθυμία της η Ευρώπη να μην εξαρτάται από ένα «νόμισμα μη φιλικής χώρας», όπως τα κινεζικά ή ρωσικά νομίσματα, ή «ένα φιλικό νόμισμα που όμως θα ενεργοποιείται από μια ιδιωτική εταιρική οντότητα όπως το Facebook ή Google». Αυτό -όπως είπε- θα μπορούσε «να προσπεράσει την κυριαρχία της Ευρώπης».

Δείτε το βίντεο:

Τα σχόλια της Λαγκάρντ προκάλεσαν πολλές επικρίσεις από την κοινότητα κρυπτογράφησης, ιδιαίτερα όσον αφορά την αναφορά της ότι ένα ψηφιακό ευρώ θα οδηγούσε στον έλεγχο ατόμων και συναλλαγών.

in.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...