14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λακωνία: «Ας πρόσεχε» λέει η αδελφή της 13χρονης που γέννησε το παιδί του βιαστή της

Ημερομηνία:

‘Eνα 13χρονο κορίτσι γέννησε το παιδί του βιαστή της στη Λακωνία και η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αντιδράσεις. Η μητέρα της και η αδελφή της ανήλικης φαίνεται να ρίχνουν ευθύνες στην ανήλικη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το παιδί «πήγαινε με πολλούς» και ότι «έχει εκθέσει ανθρώπους» την ώρα που ο βιαστής της φέρεται να είναι στενός συγγενής της.

Σοκαριστικές είναι οι αντιδράσεις των μελών της οικογένειας της 13χρονης σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ του Star. Μετά τη μητέρα της, η οποία δήλωσε πως το παιδί πήγαινε με πολλούς άνδρες, ανάλογη ήταν και η αντίδραση της 18χρονης αδελφής της, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Δεν καταλάβαμε ότι ήταν έγκυος»

«Εμείς μάθαμε ότι ήταν έγκυος όταν διένυε τον έκτο μήνα. Το έκρυβε. Έτσι κι αλλιώς συνέχεια φοράει φαρδιά ρούχα, οπότε δεν το είχαμε καταλάβει. Δεν ξέρω ποιος είναι ο πατέρας. Τους είπα να κάνει ένα τεστ DNA και είπαν ότι κοστίζει. Η ίδια λέει ότι ούτε εκείνη ξέρει ποιος είναι», είπε η αδελφή της 13χρονης, η οποία φιλοξενείται τώρα σε δομή στην Πάτρα, όπως και κάποια από τα αδέλφια της.

Η οικογένεια της μικρής αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα και οικονομική ανέχεια. Η αδελφή της 13χρονης είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο πατέρας τους, ο οποίος είναι πλέον στη φυλακή.
Σε ερώτηση αν κάποιος συγγενής έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά την ίδια ή κάποιο από τα αδέλφια της, η κοπέλα απάντησε αρνητικά, τονίζοντας πως δεν πιστεύει ότι συγγενικό πρόσωπο είναι ο πατέρας του μωρού της αδελφής της.

«Η αδελφή μου ας πρόσεχε»

«Η αδελφή μου ας πρόσεχε. Ποτέ δε μας άκουγε, έκανε πάντα του κεφαλιού της», κατέληξε η αδελφή της 13χρονης. Η μητέρα της πριν από λίγες μέρες ερωτηθείσα για το ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της 13χρονης είχε απαντήσει πως δε γνώριζε.

«Δεν ξέρω τίνος είναι το παιδί, πήγαινε με πολλούς. Έχει εκθέσει ανθρώπους, τους έχει κλείσει φυλακή. Δεν ήξερα τίποτα, δε μου έλεγε τα μυστικά της», είπε η μητέρα του παιδιού.

«Έχω έξι παιδιά. Η κόρη μου δεν ξέρω από ποιον έμεινε έγκυος. Έχει μπλέξει με πολλά άτομα και δεν ξέρουμε ποιου είναι το παιδί. Έχω στεναχωρηθεί πολύ. Είμαι μια μάνα βασανισμένη και ζητάω βοήθεια. Δεν το γνώριζα ότι είναι έγκυος, με την αδερφή της μιλούσε. Δεν μου έλεγε τα μυστικά της» δήλωσε πριν από λίγες μέρες στο Star. Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι ψέματα ότι η κόρη της έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συγγενικό πρόσωπο.

Αναφερόμενη στον σύζυγό της που βρίσκεται στη φυλακή και στο εάν ήταν βίαιος απέναντί τους, η μητέρα της 13χρονης είπε ότι ήταν ένας καλός πατέρας που τους αγαπούσε και τους τιμούσε».

Θύμα συστηματικής κακοποίησης η 13χρονη

Το άτυχο κορίτσι φέρεται να έχει βιαστεί από στενό συγγενή της, ο οποίος μάλιστα της έδινε και ουσίες προκειμένου να προχωρήσει στις αρρωστημένες πράξεις του. Οι Αρχές υποψιάζονται πως ο εν λόγω άνδρας είναι ο πατέρας του παιδιού.

Το παιδί, όμως, έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και από δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν και παραδέχθηκαν τη συνεύρεση με την 13χρονη, αρνούμενοι ωστόσο την κατηγορία του βιασμού, σημειώνοντας πως ό,τι έγινε ήταν με τη θέλησή της. Το κορίτσι φέρεται να κακοποιήθηκε ακόμα και μετά τον τοκετό από έτερο συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο τη φιλοξενούσε στην Αθήνα.

Οι καθηγητές υποπτεύθηκαν την εγκυμοσύνη της

"google ad"

Η αλήθεια για την εγκυμοσύνη της 13χρονης ήρθε στο φως χάρη στους καθηγητές της στο σχολείο. Βλέποντάς την να παίρνει βάρος, ειδικά στην κοιλιά, άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μετά από ενέργειες του διευθυντή του σχολείου και σε συνεννόηση με γιατρό της περιοχής, στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ελέγχου για όλα τα παιδιά, η ανήλικη μαθήτρια υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Ο εν λόγω γιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην Εισαγγελέα Γυθείου, γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης.
Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, με τη 13χρονη να απομακρύνεται από το οικογενειακό της περιβάλλον και να μεταφέρεται αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια σε μαιευτήριο στην Αθήνα, καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη.

Μέχρι να γεννήσει, η ανήλικη διέμενε σε ξενώνα μαιευτηρίου των Αθηνών, όπου λάμβανε την απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη. Έχουν ξεκινήσει ήδη διαδικασίες υιοθεσίας του βρέφους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ