15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λαφονήσι: Ληστρική εκμετάλλευση από τους δήμους, ολιγωρία των υπηρεσιών και ο λογαριασμός για το μάρμαρο στους πολίτες

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντά,
σύμφωνα με το δημοσίευμά σας (20/8) για το Λαφονήσι, οι Υπηρεσίες ανέφεραν και οι δήμαρχοι παραδέχτηκαν, την παραβίαση νόμων σχετικών με την πολεοδομία, την υγιεινή και το δημόσιο συμφέρον (όχι όμως και με το περιβάλλον – δες Υ.Γ.1). Η ευθεία αυτή παραδοχή δεν επισύρει αυτεπάγγελτη εμπλοκή της Δικαιοσύνης;
Μέρος του προβλήματος είναι ότι δύο από τους αυστηρότερα προστατευόμενους οικοτόπους με κωδικούς 2250* και 3170* (Κέδροι και Εποχιακά Τέλματα αντίστοιχα, αλλά όχι μόνον αυτά) καταστρέφονται συστηματικά για πάνω από 20 έτη. Η σύσκεψη, όμως, ολοκληρώθηκε χωρίς λέξη για το ποιος, πότε και πώς θα αποκαταστήσει τα μπαζωμένα τέλματα και τους κομμένους/ξεραμένους κέδρους.
Ισως μετά την καταγγελία που έχει γίνει στην Ε.Ε., η οποία θα επισύρει πρόστιμο όπως του Κουρουπητού (που χρεώνεται πια στον Νομό, στερώντας τον από πολύτιμους πόρους) να βρεθεί ποιος πρέπει να κάνει τι.
Απραξία Πολιτείας, αδιαφορία πολιτών, μέχρι η Ε.Ε. – αστυνόμος να μας τραβήξει το αφτί (δαγκώνοντας την τσέπη). Η ίδια συμπεριφορά, τηρουμένων των αναλογιών, μας οδήγησε στη σημερινή οικονομική κατάσταση.

Με τιμή
Πέτρος Λυμπεράκης

Υ.Γ.1. Παραπέμπω για τα παραπάνω στην εναρμονισμένη Οδηγία 92/43 ΕΟΚ (άρθρα 1.δ, 6.4, 8.1, 8.2, και 11) και στους ν. 1650, ν. 2742 άρθρο 9 και ν. 3937.

Υ.Γ.2. Αντίστοιχο καμπανάκι έχει χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό και για τις περιοχές Μπάλου και Φαλασάρνων. Και εδώ θα περιμένουμε την Ε.Ε. – αστυνόμο;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ