14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Λαϊκή Ενότητα Ηρακλείου: Αίσχος για τη δικαιοσύνη, μήνυμα αυταρχισμού και δικαστική απόφαση σκοπιμότητας η απόρριψη της αίτησης αναστολής της Ηριάννας

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Λαϊκής Ενότητας Ηρακλείου:

Αίσχος για την απονομή δικαιοσύνης συνιστά η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας να αποδεχθεί, με πλειοψηφία 3-2, την εισαγγελική πρόταση, για την παραμονή της Ηριάννας και του Περικλή στην φυλακή:

Η αποδοχή της απορριπτικής εισαγγελικής πρότασης από τους τρεις δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών και μάλιστα με οριακή πλειοψηφία (3 υπέρ – δύο κατά), διέπονται από σκοπιμότητα και στέλνουν μήνυμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού στην κοινωνίας και υπακούουν σε ένα συγκεκριμένο ακροδεξιού τύπου κλίμα.

Τέτοιου είδους ασυλλόγιστες αποφάσεις λειτουργούν εμπρηστικά και δυναμιτίζουν το κοινωνικό κλίμα, ενώ έρχονται σε πλήρη αντίφαση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα που βλέπει ένα πολιτικόδικαστικό λόμπυ να στέλνει με μεγάλη ευκολία νέα παιδιά σε πολύχρονη φυλάκιση, ενώ κυκλοφορούν ελεύθεροι ή αν δικάζονται αθωώνονται με αποζημίωση (βλ. Γεωργίου), όσοι έχουν κατακλέψει τη χώρα και την έχουν καταδικάσει στην κατοχή, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Παρά την τεράστια κατακραυγή που ξεσήκωσε η πολυετής καταδίκη των δύο νέων ως μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία: με βάση τις προσωπικές τους σχέσεις και κατεστραμμένα, ελλιπή αποτυπώματα DNA, σχετικά με τα οποία οι επιστήμονες γενετιστές έχουν αποφανθεί ότι θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε πάρα πολλούς άλλους ανθρώπους.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να τους χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της ολοφάνερα άδικης ποινής που τους επιβλήθηκε πρωτοδίκως.

Παρά το γεγονός ότι ανεξάρτητα από το εάν θα κριθούν αθώοι στον δεύτερο βαθμό κρίσης, οι ίδιοι θα έχουν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της πρωτόδικης καταδίκης που τους επιβλήθηκε αυθαίρετα.

Η σημερινή απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αναστολών επιβεβαίωσε σήμερα, για ακόμα μια φορά, την αλληλουχία ανάμεσα σε δικαστικές αποφάσεις που καταρρακώνουν τα κοινωνικά/ εργατικά δικαιώματα και στην καταπάτηση στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία διατηρεί σε ισχύ τους εκτρωματικούς «τρομονόμους» που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να καταργήσει, φέρει τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη αυτή.

Θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή για να τους ξαναπάρουμε πίσω, όχι μόνο γιατί οι ίδιοι βιώνουν με απάνθρωπο τρόπο την κρατική καταστολή, αλλά και γιατί ο αγώνας για να τους ξαναπάρουμε πίσω είναι, στην ουσία, αγώνας ενάντια στην κρατική και δικαστική αυθαιρεσία. Αγώνας για την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας!

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται ρύθμιση για οφειλές το Δημόσιο: Ποιοι θα ανακουφιστούν, τι προβλέπεται

Νέα ρύθμιση για χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο εμφανίζεται να επεξεργάζεται το...

Taste Atlas: Η Κρήτη στο Νο 3 των γαστρονομικών προορισμών παγκοσμίως

Η Ελλάδα σάρωσε την παγκόσμια γαστρονομική λίστα του Taste Atlas,...

Κρήτη: Στο νοσοκομείο από πέτρα στο πρόσωπο ο διοικητής του ΤΑΕ Χανίων

Ο διοικητής του ΤΑΕ Χανίων τραυματίστηκε στη διάρκεια των...