16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Λαϊκή Ενότητα Ηρακλείου: Παρωδία διαλόγου κυβέρνησης με τους αγρότες

Ημερομηνία:

Για παρωδία διαλόγου μιλά η Λαϊκή Ενότητα Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της:

Τη δοκιμασμένη μέθοδο του αστικού πολιτικού συστήματος για την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων με την προσπάθεια πολυδιάσπασης του κινήματος. προσπαθεί να χρησιμοποιήσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον κλοιό που έχουν δημιουργήσει οι κινητοποιήσεις των αγροτών που αντιδρούν στο αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο υλοποιεί στο συγκεκριμένο τομέα το 3ο μνημόνιο. που θα οδηγήσει την πλειονότητα των μικρών και μεσαίων αγροτών στην καταστροφή.

Το δόλωμα, είναι ο δήθεν διάλογος. Αρωγοί στην κυβερνητική αυτή προσπάθεια έρχονται τόσο τα πραγματικά διαφορετικά συμφέροντα μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων αγροτών αλλά και οι γνωστοί πρόθυμοι που τρέχουν να πιάσουν «καρέκλα» στο τραπέζι του προσχηματικού διαλόγου. τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εκπρόσωποι των μεγαλοαγροτών αλλά και διάφοροι αγροτοπατέρες χρησιμοποιούν ως άλλοθι για την αποδοχή της πρότασης για «διάλογο» τις διάφορες φήμες-υποσχέσεις για δήθεν βελτιώσεις των καταστροφικών μνημονιακών επιταγών.

Έκπληξη προκαλεί η στάση του Βαγγ. Μπούτα, αφού ο τελευταίος κατήγγελλε μέχρι πρότινος τη θέση του μπλόκου των Τεμπών για διάλογο με την κυβέρνηση, χωρίς η τελευταία να πάρει πίσω τα αντιαγροτικά και αντιασφαλιστικά μέτρα που είχε δημοσιοποιήσει.

Αξιοπερίεργη, είναι τουλάχιστον, η θέση του ότι το αίτημα της Νίκαιας για απόσυρση του ασφαλιστικού έχει προς το παρόν καταστεί ανενεργό!

Ένα είναι σίγουρα. Το μέλλον που ετοιμάζουν στους αγρότες είναι αυτό της ελαστικής χωρίς δικαιώματα εργασίας, υπό το ζυγό των «επενδυτών», που σαν την ακρίδα θα πέφτουν πάνω στη γη, την οποία οι πρόγονοί τους και οι ίδιοι «πότισαν» με το αίμα και τον ιδρώτα τους.

Το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και καλεί τους αγρότες – κτηνοτρόφους – αλιείς του Ηρακλείου να συνεχίσουν αταλάντευτα για την δικαίωση των αγώνων τους. Μόνο έτσι η κυβέρνηση θα σπάσει τα μούτρα της απέναντι στο ενωμένο τείχος των αγροτών, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να ξεγελαστούν και να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους παραπλανημένοι από κυβερνητικούς ελιγμούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ