25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Λαϊκή Ενότητα: Τα ανύπαρκτα «ισοδύναμα» και για τους πλειστηριασμούς

Ημερομηνία:

3 Δεκεμβρίου 2014: Οι δικηγόροι της χώρας με ποσοστό 93,85% απορρίπτουν το νέο Κ.Πολ.Δ. που προωθούσε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, λόγω κυρίως της έκπτωσης της ακροαματικής διαδικασίας και της αλλαγής στο καθεστώς των πλειστηριασμών. Το σχέδιο αυτό δεν πρόλαβε να εισαχθεί προς ψήφιση στην προηγούμενη Βουλή.

22 Ιουλίου 2015: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά μνημονιακά κόμματα υλοποιούν ένα από τα προαπαιτούμενα για το 1ο “αριστερό” και 3ο ελληνικό μνημόνιο, και υπερψηφίζουν με 222 ψήφους το ίδιο σχέδιο Κ.Πολ.Δ. Καταψήφισαν οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας και ήδη Λαικής Ενότητας, της ΚΟΕ, του ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Ο εξέχων νομικός και τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλας Παρασκευόπουλος, ψήφισε το σχέδιο, που το Νοέμβρη ως δικηγόρος είχε καταψηφίσει, επικαλούμενος λόγους «ανωτέρας βίας» (!!!) δηλώνοντας «προτιμώ αυτές τις διατάξεις του Κ.Πολ.Δ. από το να μην έχουν αύριο κάποιοι συντάξεις και μισθούς και να πάμε σε άτακτη χρεωκοπία». Ανέσυρε δηλαδή ξανά τις γνωστές δικαιολογίες στις «βίβλους» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων κ.α., και ερμήνευσε κατά τρόπο καινοφανή και αστήρικτο νομικά τον όρο της «ανωτέρας βίας» !!!! Δήλωσε επίσης ότι θα κάνει προσπάθεια αλλαγής του Κώδικα καθώς οι «θεσμοί» δεν απέρριψαν τις προτάσεις που υπέβαλε για τροποποιήσεις σχετικά με την εμμάρτυρη απόδειξη (προσοχή : όχι για τους πλειστηριασμούς), λέγοντάς του ότι δεν είχαν χρόνο να τις αξιολογήσουν. Τι υπέροχη εικόνα για ένα «κυρίαρχο κράτος»: να του επιτρέπουν οι «θεσμοί» !!!!!

23 Ιουλίου – 27 Αυγούστου 2015: Ο Νικόλας Παρασκευόπουλος δεν έκανε τίποτε για να αλλάξει τον κώδικα., ούτε οι «θεσμοί» βρήκαν χρόνο να αξιολογήσουν τις προτάσεις του.

28 Αυγούστου – 12 Σεπτεμβρίου 2015: Μετά τις απρόβλεπτες και αχρείαστες εκλογές που όρισε ο Τσίπρας για τις 20.9.15 (δηλαδή την ίδια μέρα που είχε αποφασίσει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το συνέδριο του κόμματος – τι απίθανη σύμπτωση !!!), διορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση με Υπουργό Δικαιοσύνης το «γνωστό» Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος, υλοποιώντας το 3ο μνημόνιο, προχώρησε άμεσα την εφαρμογή του αντιδραστικού νέου Κ.Πολ.Δ., και, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, προώθησε στο ΣτΕ το σχέδιο του π.δ. για την ηλεκτρονική διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

13 Σεπτεμβρίου 2015: Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ κρίνει συνταγματικό το π.δ. Αναμένεται η άμεση δημοσίευσή του.

Εδώ τελειώνει το παραμύθι των ισοδυνάμων του Κ.Πολ.Δ. Οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με τον τρόπο του 3ου μνημονίου. Τον τρόπο που απορρίψαμε. Με τις τράπεζες και τα funds να προηγούνται του Δημοσίου και των εργαζομένων. Και τον τρόπο αυτό δεν προσπάθησαν να ανατρέψουν, ούτε ισοδύναμο να βρουν, ούτε ο Παρασκευόπουλος, ούτε βεβαίως ο Παπαγγελόπουλος, ούτε οι λοιποί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι κομματικές οργανώσεις, ούτε τα στελέχη τους, αλλά ούτε οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας.

Ο εφιάλτης και η βαρβαρότητα του 3ου μνημονίου είναι εδώ. Ισοδύναμα και ανατροπή μνημονίων δεν μπορεί να γίνει από όσους διαγκωνίζονται για σχηματίσουν την κυβέρνηση που θα τα εφαρμόσουν. Αγωνιζόμαστε με το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, και πορευόμαστε στο δρόμο της αριστεράς και παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονίων δημιουργώντας ένα νέο πλατύ προοδευτικό και αριστερό κίνημα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ