19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Λαϊκή Ενότητα Χανίων: «Δε σε θέλει ο λαός»

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Λαϊκή Ενότητας στα Χανιά για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ:

Παρά το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο λαός των Χανίων το περασμένο Σάββατο ενάντια  στην άφιξη της  αμερικανικής αρμάδας του θανάτου στο λιμάνι της Σούδας , ο πρωθυπουργός της  χώρας  Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια κίνηση χυδαίου συμβολισμού , καταφθάνει την  Τρίτη στην  πόλη μας να επισκευτεί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Άιζενχάουερ». Συνεπικουρούμενος από δύο καταδρομικά και τέσσερα αντιτορπιλικά , καθώς και 6.000 άντρες  των ειδικών δυνάμεων, ο αμερικανικός στόλος και με την συνδρομή του  ελληνικού στρατού, επιδίδεται σε γιγαντιαίων διαστάσεων πολεμικών ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.  Ουσιαστικά πρόκειται για μια «πρόβα πολέμου»  που εξυπηρετεί  τα συμφέροντα των Νατοικών γερακιών που χρόνια τώρα τρέφονται από το αίμα των γειτονικών λαών , προκαλώντας πολέμους, καταστροφές  ,χιλιάδες πρόσφυγες και καλλιεργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή .

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθώντας πιστά στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων,  βαθαίνει την πρόσδεση της χώρας στο ευρωατλαντικό άρμα , παγιδεύοντας την Ελλάδα στην δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Παρέχοντας γη και ύδωρ στις αμερικανικές δυνάμεις μετατρέπει την Κρήτη σε ορμητήριο θανάτου για το στρατό των ΗΠΑ, σκορπίζοντας τον θάνατο , ενώ παράλληλα αυξάνεται ο κίνδυνος  να γίνει ο ίδιος ο τόπος μας  στόχος αντεπιθέσεων και αντιποίνων.

Σε μια περίοδο που ο λαός της χώρας περνάει την χειρότερη υγειονομική κρίση , καθώς η κυβέρνηση με πολιτική της επιλογή άφησε αθωράκιστη την δημόσια υγεία ,με χιλιάδες πλέον νεκρούς, τραγικές καταστάσεις στα νοσοκομεία και τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων , ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μέσω της επίσκεψης του , φανερώνει ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Αντί να ενισχύσει το  ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας  και να μεριμνήσει για την οικομική ενίσχυση της κοινωνίας επερχόμενης και οικονομικής κρίσης, επιλέγει να ξοδέψει αστρονομικά ποσά σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ασκήσεις , προασπίζοντας τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου . Παράλληλα καθιστά την Ελλάδα συνεργό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση επικίνδυνου πολεμικού κλίματος και αστάθειας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια στιγμή για να υλοποιήσει την άθλια αντιλαική πολιτική της, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιστρατεύει την πιο βάρβαρη καταστολή εις βάρος του λαού και της νεολαίας ,όπως άλλωστε βιώσαμε πρόσφατα και στην πόλη μας. Ξυλοδαρμοί σε πλατείες,πορείες και πανεπιστήμια ,συλλήψεις στο σωρό, απαγωγές και  βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ, κατασκευασμένα κατηγορητήρια αποτελούν πλέον την πάγια πρακτική της ΕΛΑΣ στην προσπάθεια της να τρομοκρατήσει το ανερχόμενο λαικό κίνημα. Επιπλέον είναι χυδαία και προκλητική η στάση των συστημικών ΜΜΕ που μέσω συκοφαντιών  και  fakenews, ξεπλένουν την εγκληματική κυβερνητική πολιτική και λειτουργούν ως όργανο προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη μας για να παραδώσει άλλη μια φορά γη και ύδωρ στα ματοβαμμένα γεράκια του πολέμου πρέπει να μας βρει όλους στο δρόμο. Η Λαική Ενότητα Χανίων καλεί μαζικά το λαό σε διαδήλωση την Τρίτη ενάντια στο πόλεμο και το θάνατο , να αγωνιστούμε μαζικά για την ειρήνη των λαών και να προασπίσουμε την δημόσια υγεία και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Καλούμε όλο τον κόσμο στην κινητοποήση την Τρίτη 23/3 , στην πλατεία Δημοτικής αγοράς , στις 18:00

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...