15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Λαϊκή Ενότητα Χανίων: Όλοι στη διαδήλωση στην Πλατεία Αγοράς ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση – κάλεσμα έδωσε στη δημοσιότητα η Λαϊκή Ενότητα με την οποία καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση της Παρασκευής στις 18.30 στην Πλατεία Αγοράς.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Άρχισαν τα προαπαιτούμενα! Με επείγουσα διαδικασία η κυβέρνηση του τρίτου Μνημονίου φέρνει αύριο Παρασκευή 16/10 στη Βουλή ένα (το πρώτο της σειράς) πολυνομοσχέδιο χιονοστιβάδα. Διατάξεις και άρθρα που αφορούν όλα τα υπουργεία, αναδρομικές περικοπές, ανατροπή ψηφισμένων νόμων από την ίδια κυβέρνηση στοιβάχτηκαν σε αυτό το πολυνομοσχέδιο, το οποίο δεν αφήνει καμιά πτυχή της ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας των μισθωτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των συνταξιούχων άθικτη.

Περικοπές συντάξεων, μείωση επικουρικών, αύξηση ορίων ηλικίας, περιορισμοί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αύξηση και επέκταση της φορολογίας των ακινήτων, επέκταση της ποινικοποίησης των φορολογικών παραβάσεων, εμπέδωση και επέκταση του ΕΝΦΙΑ και δεκάδες άλλες διατάξεις θέτουν στο στόχαστρο τη λαϊκή περιουσία, το λαϊκό εισόδημα, την ασφάλιση, τη σύνταξη και τους όρους διαβίωσης της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Επιπλέον, οι οφειλέτες αλυσοδένονται από τους εισπρακτικούς μηχανισμούς αφού θα χάνουν (ακόμα και) τη ρύθμιση των 100 δόσεων στην περίπτωση που δεν εξοφλήσουν ή δε ρυθμίσουν νέα φορολογική οφειλή εντός τριών μηνών από την ημερομηνία που αυτή θα καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Ειδικά για τον κλάδο των δικηγόρων, και πέρα από την αδιανόητη υποχρέωση μας πλέον (μετά τα καλοκαιρινά προαπαιτούμενα) σε 100% προκαταβολή του φόρου εισοδήματος, καταργείται η δυνατότητα των –ήδη κατά πολύ αδικημένων- ασφαλισμένων μετά την 1.1.1993 να επιλέγουν χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2016.

Ενώ δηλαδή χιλιάδες συνάδελφοι είτε ήδη χρωστάνε εισφορές ετών στα Ταμεία, είτε είναι σε ρύθμιση, είτε φυσικά έκαναν χρήση αυτής της επιλογής (που σημειωτέον ισχύει από το 2011 όταν θεσπίστηκε η υποχρεωτική ανέλιξη σε κατηγορίες και άρα σε ύψος εισφορών), πλέον θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε όλο και περισσότερα κάθε λίγα χρόνια και μάλιστα για παροχές που σε καμία περίπτωση δεν είναι εξασφαλισμένες.

Κυρίως όμως, μέσω αυτών των οικονομικών/ασφαλιστικών υποχρεώσεων, οι οποίες είναι αποδεδειγμένο ότι είναι αδύνατον να καλυφθούν από την τεράστια πλειοψηφία των συναδέλφων, οδηγούμαστε είτε στην φτώχεια είτε στην «απελευθέρωση» από το επάγγελμά μας! Ιδιαίτερα οι νέοι δικηγόροι, οι οποίοι υφίστανται την εντονότερη εκμετάλλευση και αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες οικονομικές και φορολογικές δυσκολίες, οδηγούνται μαζικά στην έξοδο από το επάγγελμα και την ανεργία.

Φυσικά η αιτία δεν είναι απλώς οι «προαπαιτούμενοι όροι» για να εκταμιευθεί η δόση των 2 δις του τρίτου δανείου και να περάσει η Ελλάδα από την πρώτη αξιολόγηση. Είναι η στρατηγική του ευρωμονόδρομου και ο βεβαιωμένος προσανατολισμός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στις απαιτήσεις των δανειστών και στις ανάγκες της εγχώριας ολιγαρχίας.

Η εποχή των αυταπατών περί της διαπραγμάτευσης τελείωσε. Η εποχή που η κυβέρνηση τροφοδοτούσε τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού με μύθους και ευχολόγια τελείωσε. Τα «ισοδύναμα» και τα «παράλληλα προγράμματα» είναι μόνο κούφια συνθήματα –ούτε θα υλοποιηθούν, ούτε θα γίνουν δεκτά από τους επιτηρητές, στην πραγματικότητα είναι μόνο λογοκοπίες και φληναφήματα. Η αποτροπή και ανατροπή των μνημονιακών μέτρων περνούν μόνο μέσα από τη διεκδίκηση των ίδιων των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στις σελίδες των πολυνομοσχεδίων τσακίζονται τα δικαιώματά μας, οι προοπτικές μας, οι ζωές μας. Για να σκιστούν αυτές οι μαύρες σελίδες πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.10.2015 18:30

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...