21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Βασιλείου: “Να σε κάψω Γιάννη να σ΄ αλείψω λάδι”

Ημερομηνία:

Μέτρα μακριά από τις ανάγκες των πυρόπληκτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος μας κ. Ταταράκης στηρίζει τα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα με την εξής δήλωση του:

«Είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στην περιοχή μας μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν από τον μόνιμο μηχανισμό Κρατικής Αρωγής, το οποίο σημαίνει ότι θα είναι άμεσες και υψηλότερες από τον μηχανισμό των ΠΣΕΑ και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Μιλάει για 100 ευρώ ανά δέντρο ελιάς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και 50 ευρώ ανά δέντρο για τους μη κατά κύριο επάγγελμα, με 50% προκαταβολή και το υπόλοιπο με την αποκατάσταση της καλλιέργειας και αντίστοιχα υψηλή θα είναι και για τις αμπελοκαλλιέργειες χωρίς να γνωρίζω το ακριβές ποσό».

Αγνοεί ή κρύβει όμως ότι η «ΧΟΝΤΡΟΛΙΑ» για να φυτρώσει θέλει νερό;

Επίσης για να αρχίσει να παράγει Λάδι θέλει τουλάχιστον 15 χρόνια.

Ποια μέτρα «στήριξης» των πυρόπληκτων νοικοκυριών ανακοίνωσε η κυβέρνηση;

Πρόκειται για τα ίδια ανεπαρκή μέτρα που ανακοίνωσε και πέρσι για τους πυρόπληκτους των μεγάλων πυρκαγιών. Μέτρα που αν για το 2021 ήταν ανεπαρκή, σήμερα που ο πληθωρισμός καλπάζει και πολλά λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να ξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ακούγονται ως μέτρα-κοροϊδία.

Τα μέτρα αυτά που είναι τυποποιημένα και εφαρμόζονται και σε θύματα άλλων καταστροφών, είναι η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, δηλαδή, η αναστολή για έξι μήνες της πληρωμής όλων των εκκρεμών και βεβαιωμένων φορολογικών υποχρεώσεων, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται. Δεν διευκρινίζεται, βέβαια, πού θα βρουν αργότερα τα χρήματα οι πυρόπληκτοι που έχουν πάθει ζημιές ή έχουν χάσει την περιουσία τους.

«ΣΤΗΡΙΞΗ» αγροτών από τον ΕΛΓΑ.

Εδώ είναι το μεγάλο παραμύθι. (Δεν λένε πως θα είναι στην πράξη, υπάρχουν πολλοί αστερίσκοι, π.χ. καμένα λάστιχα άρδευσης επιφανειακά δεν αποζημιώνονται, μόνο όσα είναι θαμμένα στο χώμα) , έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών για την κάλυψη ζημιών σε δίκτυα και υποδομές.

Στο δια ταύτα λοιπόν :

Οι ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΟΙ ξέρουμε καλά.

Το αποδείξαμε τη μέρα της φωτιάς:

"google ad"

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να συνεχιστεί και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η οργάνωση των κατοίκων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των επαγγελματιών της περιοχής του Άη Βασίλη, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για άμεσα μέτρα που είναι αναγκαία για τους συνδημότες μας και αφορούν στο 100% των αποζημιώσεων των ζημιών που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...