ΤΟΠΙΚΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Βασιλείου: “Να σε κάψω Γιάννη να σ΄ αλείψω λάδι”

Μέτρα μακριά από τις ανάγκες των πυρόπληκτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος μας κ. Ταταράκης στηρίζει τα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα με την εξής δήλωση του:

«Είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στην περιοχή μας μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν από τον μόνιμο μηχανισμό Κρατικής Αρωγής, το οποίο σημαίνει ότι θα είναι άμεσες και υψηλότερες από τον μηχανισμό των ΠΣΕΑ και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Μιλάει για 100 ευρώ ανά δέντρο ελιάς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και 50 ευρώ ανά δέντρο για τους μη κατά κύριο επάγγελμα, με 50% προκαταβολή και το υπόλοιπο με την αποκατάσταση της καλλιέργειας και αντίστοιχα υψηλή θα είναι και για τις αμπελοκαλλιέργειες χωρίς να γνωρίζω το ακριβές ποσό».

Αγνοεί ή κρύβει όμως ότι η «ΧΟΝΤΡΟΛΙΑ» για να φυτρώσει θέλει νερό;

Επίσης για να αρχίσει να παράγει Λάδι θέλει τουλάχιστον 15 χρόνια.

Ποια μέτρα «στήριξης» των πυρόπληκτων νοικοκυριών ανακοίνωσε η κυβέρνηση;

Πρόκειται για τα ίδια ανεπαρκή μέτρα που ανακοίνωσε και πέρσι για τους πυρόπληκτους των μεγάλων πυρκαγιών. Μέτρα που αν για το 2021 ήταν ανεπαρκή, σήμερα που ο πληθωρισμός καλπάζει και πολλά λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να ξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ακούγονται ως μέτρα-κοροϊδία.

Τα μέτρα αυτά που είναι τυποποιημένα και εφαρμόζονται και σε θύματα άλλων καταστροφών, είναι η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, δηλαδή, η αναστολή για έξι μήνες της πληρωμής όλων των εκκρεμών και βεβαιωμένων φορολογικών υποχρεώσεων, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται. Δεν διευκρινίζεται, βέβαια, πού θα βρουν αργότερα τα χρήματα οι πυρόπληκτοι που έχουν πάθει ζημιές ή έχουν χάσει την περιουσία τους.

«ΣΤΗΡΙΞΗ» αγροτών από τον ΕΛΓΑ.

Εδώ είναι το μεγάλο παραμύθι. (Δεν λένε πως θα είναι στην πράξη, υπάρχουν πολλοί αστερίσκοι, π.χ. καμένα λάστιχα άρδευσης επιφανειακά δεν αποζημιώνονται, μόνο όσα είναι θαμμένα στο χώμα) , έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών για την κάλυψη ζημιών σε δίκτυα και υποδομές.

Στο δια ταύτα λοιπόν :

Οι ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΟΙ ξέρουμε καλά.

Το αποδείξαμε τη μέρα της φωτιάς:

"google ad"

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να συνεχιστεί και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η οργάνωση των κατοίκων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των επαγγελματιών της περιοχής του Άη Βασίλη, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για άμεσα μέτρα που είναι αναγκαία για τους συνδημότες μας και αφορούν στο 100% των αποζημιώσεων των ζημιών που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ηράκλειο: 16χρονη τουρίστρια κατήγγειλε τον βιασμό της σε μπαρ

Στην καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από 28χρονο μέσα σε τουαλέτα μπαρ στα Μάλια, προχώρησε…

55 mins ago

Το ΓΕΛ Σούδας μεταξύ των 10 ομάδων φιναλίστ του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve

Tις 10 επικρατέστερες ομάδες του μαθητικού διαγωνισμού αειφόρου επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org/). Ο…

57 mins ago

Σημαντικές επιτυχία για μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων θέλει να συγχαρεί όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου μας…

1 hour ago

Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ «ή πληρώνετε τις δόσεις ή σταματώ το έργο»

Στην αυριανή συνεδρίαση της Oλομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας αναμένεται να εγκριθεί η μεθοδολογία εσόδου…

1 hour ago

Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτής Λ. Καρχιμάκη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη

Ουποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λευτέρης Καρχιμάκης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στο πλαίσιο της…

1 hour ago

Ν. Ανδρουλάκης από τη Ραμνή Αποκορώνου: Θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, συμμετείχε σε εκδήλωση τιμής και μνήμης των ηρώων και πεσόντων κατά την…

1 hour ago

This website uses cookies.