18.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πλατανιά: “Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πέταξε τις μάσκες”

Ημερομηνία:

Σε επίθεση προς την κυβέρνηση προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πλατανιά σχετικά με την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει το ΕΠΑΛ του Δήμου Πλατανιά από τη Δ’ Ζώνη στη Γ’ Ζώνη με αποτέλεσμα ειδικότητες όπως Γ΄Δομικών, Δ΄Γεοπωνίας, Δ΄Φυσικοθεραπευτών, Δ΄Αισθητικής, να οδεύουν προς κατάργηση.

Στην ανακοίνωση πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Πριν καλά-καλά αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο για τη πολιτική της στο τομέα της παιδείας, όπως διαχρονικά έχουν ήδη δείξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ .

Η πολιτική αυτή είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις και στα συμφέροντα της «Ευρωπαικής Ένωσης και μονοπωλιακών ομίλων», με σκοπό την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση και της παιδείας.

Στις πρόσφατες παρελάσεις των κυβερνητικών στελεχών της στις εκδηλώσεις έναρξης του νέου σχολικού έτους οι δηλώσεις τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία, αποδείχτηκαν κούφια ψεύτικα μεγάλα λόγια, όπως και με τις δηλώσεις τους για το σκίσιμο των μνημονίων που αντί να τα σκίσουν τα αύξησαν.

Σε λιγότερο από είκοσι μέρες, από την έναρξη του σχολικού έτους, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς καμιά προειδοποίηση, συνεννόηση, αιτιολογία, ξαφνικά, αυθαίρετα και εν κρυπτώ αποφάσισε και μετέφερε το ΕΠΑΛ του Δήμου Πλατανιά από τη Δ΄ Ζώνη στη Γ΄ Ζώνη με αποτέλεσμα ειδικότητες όπως Γ΄Δομικών, Δ΄Γεοπωνίας, Δ΄Φυσικοθεραπευτών, Δ΄Αισθητικής, να οδεύουν προς κατάργηση.

Αυτή η κατάπτυστη απόφαση αφορά ένα ΕΠΑΛ πρότυπο που στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του,παρά τις ελλείψεις και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί (δεν διαθέτει κτηριακές εγκαταστάσεις- τα εργαστήρια είναι χιλιόμετρα μακριά από το χώρο εκπαίδευσης κ.λ.π.), πέτυχε χάρη στο φιλότιμο το μεράκι και τις προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας το ακατόρθωτο για πολλούς, την εισαγωγή στα ΑΕΙ , ΤΕΙ , και την αύξηση των μαθητών κάθε χρόνο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και με αυτή την απόφαση της εκτέλεσε άλλη μια ελπίδα των πολιτών όπως πράττει μέχρι σήμερα όπου σκοτώνει κάθε ελπίδα μικρή ή μεγάλη που είχε υποσχεθεί στο λαό.

Εμείς οι κομμουνιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο Πλατανιά βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στις διεκδικήσεις σας,καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας , συμπαραστεκόμενοι στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΕΠΑΛ:

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά 27/9/2018 θα ζητήσουμε να συζητηθεί το θέμα και να λειφθεί απόφαση αφενός καταγγελίας και καταδίκης αυτής της απόφασης και αφετέρου αγωνιστικής διεκδίκησης για την αναβάθμιση της μορφωτικής και υλικοτεχνικής υποδομής του ΕΠΑΛ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.

Καλούμε όλη την σχολική κοινότητα σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδίκηση για το σχολείο τον σύγχρονων αναγκών μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ