15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων: Για ποιον λόγο ευχαριστεί ο Δήμαρχος Χανίων τον Μητσοτάκη;

Ημερομηνία:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων σχολιάζει την επίσκεψη και συνάντηση του Δήμαρχου Χανίων κ. Π. Σημανδηράκη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου:

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν εκφραστεί δημόσιες ευχαριστίες του δημάρχου για βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μέσα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να εκφραστούν οι ευχαριστίες και εκατέρωθεν. Οι δηλώσεις (σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων σχετικά με την συνάντηση) του Κου Πρωθυπουργού ότι «Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Χανίων» καθώς και ότι «τα Χανιά πρωταγωνιστούν σε όλη την χώρα», έρχονται να επιβεβαιώσουν -και δημόσια- την πολιτική ευθυγράμμισή της δημοτικής αρχής με την αντιλαϊκή πολιτικής της κυβέρνησης.

Αντί η δημοτική αρχή να ιεραρχεί την λύση των πολλών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στον δήμο Χανίων, διεκδικώντας με αξιοπρέπεια και ευθύνη την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση, συνεχίζει όχι μόνο να μην αποκαλύπτει δημόσια τις επιπτώσεις που έχει αυτή η έλλειψη χρηματοδότησης, αλλά να ευχαριστεί «θερμά τον πρωθυπουργό γιατην υποδοχή και γενναιόδωρη στήριξή του στον Δήμο Χανίων» (πάλι σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου).

Δηλωμένος άλλωστε ο κοινός στόχος και του Δημάρχου, και της νυν και των προηγούμενων κυβερνήσεων: το «αποκεντρωμένο κράτος», δήμοι που δεν θα διεκδικούν κεντρικούς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό (που κατά 95% προέρχονται από τον Λαό) αλλά θα πρωτοστατούν στην «ελάφρυνση» της υποχρέωσης του κράτους, είτε ιδιωτικοποιώντας υπηρεσίες τους, είτε ξαναφορολογώντας τους δημότες για δεύτερη φορά, προκειμένου να εξοικονομούνται πόροι για τους πακτωλούς επιδοτήσεων προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ρωτάμε δημόσια τον Κο Σημανδηράκη, ποια είναι τα «κρίσιμα ζητήματα του Δήμου Χανίων» που συζητήθηκαν στην συνάντηση, και πολύ περισσότερο, γιατί δεν δημοσιεύονται οι δεσμεύσεις ή οι αποφάσεις που ελήφθησαν ή ανακοινώθηκαν στην συνάντηση;

Συζητήθηκε μήπως ο οικονομικός στραγγαλισμός που δέχεται το δημοτικό γηροκομείο από τον ΕΟΠΠΥ με άμεσο κίνδυνο την ίδια του την ύπαρξη; (3 χρόνια περιμένουμε την ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. για αυτό το θέμα).

Συζητήθηκε μήπως ηυποστελέχωση και η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πολεοδομία, και η ανάγκη άμεσης στελέχωσης με μόνιμο και καλά αμειβόμενο επιστημονικό προσωπικό όπως διεκδικούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι; Αντί αυτού υποθέτουμε ότι παρουσιάστηκε από τον Κο Δήμαρχο ως «πανελλαδική πρωτιά» (όπως έχει ο ίδιος αναφερθεί για αυτό), η σύμβαση –μπάλωμα-με ιδιώτες μηχανικούς μέσω της αναπτυξιακής εταιρίας «ΔΕΠΑΝ» για να πάρει τα εύσημα του Κου Πρωθυπουργού ότι τα «Χανιά πρωτοστατούν σε όλη την χώρα», παρά την εναντίωση και του τεχνικού κόσμου (παντεχνική συνέλευση του ΤΕΕ-ΤΔΚ) και τουσυλλόγου εργαζομένων των ΟΤΑ Ν. Χανίων.

Συζητήθηκε μήπως το τεράστιο κόστος που είχε ο δήμος με την εκτίναξη των τιμολογίων ενέργειας, καθώς και το υπέρογκο ποσό του τέλους ταφής που εκτινάσσει τα οικονομικά του δήμου;

Συζητήθηκε μήπως το χρόνιο τεράστιο έλλειμα χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες των σχολείων;

Συζητήθηκε μήπως η χρόνια υποχρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η απαράδεκτη κατάσταση πολλών από αυτών;

Συζητήθηκε μήπως ότι στα «ανεπτυγμένα» Χανιά, που σιτίζονται 200 άτομα καθημερινά από το Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων, δεν υπάρχει δημοτικό εστιατόριο να καλύπτει τις ανάγκες σε σίτιση απόρων και στα απαραίτητα σχολικά γεύματα;

Αν συζητήθηκαν τα παραπάνω, ή και πολλά άλλα θέματα που υπάρχουν στα Χανιά (πέραν της «βιτρίνας της πόλης»), και η δημοτική αρχή δεν ενημερώνει τους δημότες των Χανίων για τις δεσμεύσεις ή τις προθέσεις του πρωθυπουργού, τότε επιβεβαιώνεται ότι η συνάντηση ήταν κενού περιεχομένου για τις ανάγκες του Χανιώτικου Λαού, και γεμάτη με τις πολιτικές προεκλογικές φιλοδοξίες του δημάρχου και του πρωθυπουργού.

ΥΓ. Το παρόν είχε συνταχθεί πριν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, και δεν είχε σταλεί στα ΜΜΕ λόγω των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί αυτές τις μέρες. Πέραν των αυτονόητων συλληπτηρίων, εκφράζουμε την τεράστια η οργή μας για τις ευθύνες της τραγωδίας, που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού περί ενός τραγικού ανθρώπινου λάθους, στη σημερινή εποχή όπου υπάρχει τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Καλούμε όλον τον Χανιώτικο Λαό να συμμετέχει στις διαδηλώσεις που οργανώνονται από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία εργαζομένων της πόλης μας.

"google ad"

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χανίων

Βουρλάκης Νίκος

ΛουτσέτηςΜπάμπης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ