14.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Η κυβέρνηση ΝΔ ακολουθώντας τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

Ημερομηνία:

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για την  παρουσίαση του «νέου» εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων:

Στις 16/07/2020  έγινε η παρουσίαση του «νέου» εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων από τον Γ.Γ. του υπουργείου σε εκδήλωση της ΠΕΔ Κρήτης,  παρουσία του περιφερειάρχη.

Η κυβέρνηση, στα χνάρια των προηγούμενων,  προωθεί την ιδιωτικοποίηση της επεξεργασίας στερεών αποβλήτων κυρίως με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε συνδυασμό με την καύση απορριμμάτων, που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για το περιβάλλον. Φυσικά, οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης σε όλη αυτή την ιστορία είναι το περιβάλλον, η δημόσια υγεία, οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις αυτές, και ο λαός της περιοχής που θα πληρώνει πανάκριβα  από το πενιχρό του εισόδημα.

Να υπενθυμίσουμε  πως  οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισαν και τον προηγούμενο ΠΕΣΔΑΚ και τις σημερινές «επικαιροποιήσεις» του και προπαντός την υλοποίησή του, που αποδείχνει πως η κατεύθυνσή του είναι αντιλαϊκή. Κάνει τεράστια βήματα στην παράδοση της διαχείρισης αποβλήτων σε ιδιωτικές εταιρείες, που χρηματοδοτούνται αδρά από ΕΕ και ελληνικό κράτος, θα έχουν εξασφαλισμένη κερδοφορία για υπηρεσίες που θα είναι πανάκριβες και ενδεχομένως επικίνδυνες (πχ καύση υπολειμμάτων).

Η προσπάθεια παραπληροφόρησης από τον  περιφερειάρχη ότι τα «βήματα» στην Κρήτη οφείλονται στην έγκαιρη ψήφιση του προηγούμενου Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑΚ), που έγινε δήθεν «ομόφωνα» από το  περιφερειακό συμβούλιο, πέφτει στο κενό. Σε αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση στην οποία είναι στρατευμένη κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι της Κρήτης, η Λαϊκή Συσπείρωση ούτε συμφώνησε ούτε και στο μέλλον πρόκειται να συμφωνήσει. Ο λαός πλήρωσε αρκετά, δεν πρέπει να πληρώνει άλλο για τα κέρδη των λίγων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «τυχαία» διαρροή ότι ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκαλεί ερωτήματα

Των κυβερνητικών δηλώσεων για παράλογες απαιτήσεις των αγροτών, «αδιαλλαξία»...