17.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Υπόγειες «συζητήσεις» της Δημοτικής Αρχής με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην δημιουργία τμήματος προπαγάνδας των ΗΠΑ εντός της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Ημερομηνία:

Προκαλεί για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Χανίων τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του Χανιώτικου Λαού.Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου έθεσε στην δημοτική αρχή και απαίτησε απάντηση στο ερώτημα – επιστολή των εργαζομένων στην Βιβλιοθήκη του Δήμου σχετικά με την δημιουργία προπαγανδιστικού μηχανισμού της Κυβέρνησης των ΗΠΑ εντός της Βιβλιοθήκης του Δήμου. Το αίτημα αυτό της πρεσβείας των ΗΠΑ έχει διατυπωθεί από πέρυσι, η πρόσφατη επίσκεψη της επιτετραμμένης πολιτισμού των ΗΠΑ στα Χανιά ήρθε να επιταχύνει τις συνομιλίες.

Την ίδια στιγμή που μέσα στο δημοτικό συμβούλιο απαντάνε υπεκφεύγοντας ότι «δεν υπάρχει καν τέτοιο ζήτημα», υπόγεια έχουν ήδη συμφωνήσει. Στην ιστοσελίδα http://www.amcorners.gr , σελίδα επίσημη του προπαγανδιστικού αυτού μηχανισμού της πρεσβείας των ΗΠΑ, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι «Μια νέα Αμερικανική Γωνιά θα αρχίσει να λειτουργεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στο τέλος του 2013»

Η άρνηση της Δημοτικής Αρχής να απαντήσει, κρύβοντας επί της ουσίας ότι έχει ήδη συμφωνήσει, επιβεβαιώνει την σύμπλευσή της με τις αμερικάνικες αρχές και την εγκατεστημένη πολεμική τους μηχανή στη βάση της Σούδας. Επιβεβαιώνεται και από παλαιότερες δηλώσεις του δημάρχου για «μια καλή συνεργασία που υπάρχει με την αμερικανική διευκόλυνση (Σ.Σ. Αμερικάνικη Βάση της Σούδας) και με την προηγούμενη διοίκηση και με τη σημερινή.»

Η άρνησή τους να το παραδεχτούν στον Χανιώτικο Λαό επιβεβαιώνει και το φόβο τους να μην τους χαλάσει το «deal» το εργατικό – λαϊκό κίνημα των Χανίων.

Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει καλά το αντάλλαγμα της «γενναιόδωρης προσφοράς» βιβλίων και χρημάτων από τη Πρεσβείας των ΗΠΑ, αλλά επιλέγει συνειδητά να το παρουσιάζει σαν «λογοτεχνικό» πλούτο που θα μας δωρίσουν χωρίς αντάλλαγμα.

Η δημιουργία τμήματος αμερικάνικης Λογοτεχνίας δεν έχει να κάνει με το να μάθει και να γνωρίσει ο Χανιώτικος Λαός τον πολιτισμό, την λογοτεχνία και την κουλτούρα του Αμερικάνικου Λαού, αλλά με πρόσχημα την «Λογοτεχνία» και τη «δωρεά βιβλίων», οι αμερικανοί φονιάδες επιθυμούν να στήσουν μια σύγχρονη κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνουν τα εγκλήματα τους και να πείσουν τον Χανιώτικο Λαό να αλλάξει τις εκτιμήσεις που έχει για αυτούς ως φονιάδες των Λαών.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι σε όλη την Ελλάδα μόλις τέσσερις Δήμοι έχουν δεχτεί αυτή την «αμερικάνικη γωνιά» προπαγάνδας της πρεσβείας των ΗΠΑ. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν είναι χαρακτηριστικές : εκδηλώσεις για την επιχειρηματικότητα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα (!!), τις αμερικάνικες εκλογές, την παγκόσμια ημέρα των προσφύγων (!!!), μέχρι και εκδηλώσεις για να «Μαντέψτε τους νικητές των Όσκαρ» .

Από την μια βομβαρδίζουν αμάχους πληθυσμούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη κ.α., και από την άλλη «τιμούν» τα ανθρώπινα δικαιώματα και την μέρα κατά της προσφυγιάς.

Γνωρίζουμε καλά τι θέλουν οι Αμερικανοί από τον τόπο μας. Όπως είναι γνωστός και ο ρόλος της Βάσης τους στη Σούδας , σαν ορμητήριο της ιμπεριαλιστικής τους μηχανής. Η Βάση της Σούδας είναι «μαγνήτης» του πολέμου και ορμητήριο θανάτου του Ελληνικού Λαού και των λαών της Μεσογείου.

Η Λαϊκή συσπείρωση στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης να μην στηθεί τέτοιος μηχανισμός προπαγάνδας, και καλούμε τον Χανιώτικο λαό να καταδικάσει την συγκεκριμένη στάση της Δημοτικής Αρχής.

Καλούμε το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να τους χαλάσει τα σχέδια, να μην επιτρέψει καμία παρουσία των φονιάδων στην Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, να απαιτήσει να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν τώρα οι έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...