22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

ΛΑ.Ε. Χανίων: Κάλεσμα για συμμετοχή στην αντιπολεμική συγκέντρωση με αίτημα το αμεσο κλείσιμο των βάσεων της Σούδας

Ημερομηνία:

Και η Λαϊκή Ενότητα Χανίων με ανακοίνωσή της καλεί σε συμμετοχή στη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία στις Βάσεις της Σούδας την Κυριακή 10 Απριλίου. Η διαμαρτυρία θα ξεκινήσει με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ενώ στις 14:00 θα γίνει συγκέντρωση έξω από την βάση στο Ακρωτήρι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Χανιώτες Χανιώτισσες

Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή φέρνουν την φλόγα του πολέμου ακόμα πιο κοντά στην χώρα μας κυριολεκτικά στην γειτονιά μας. Στην Συρία ο σύγχρονος ιμπεριαλισμός δείχνει τα δόντια του, με τις ΗΠΑ την ΕΕ και τον ΝΑΤΟ να πρωτοστατούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής. Ιδιαίτερο ρόλο φέρεται να έχει η Τουρκία, όπου όχι μόνο έχει εμπλακεί στην σύρραξη, αλλά αφενός παράλληλα χρησιμοποιεί το «Κουρδικό» για να καταστείλει το λαικό κίνημα της χώρας. Ταυτόχρονα εντείνει τις πολεμικές επιχειρήσεις απέναντι στον κουρδικό αγώνα. Αναπόφευκτη εξέλιξη σε αυτόν τον πόλεμο στον οποίο έχουν εμπλακεί 11 !! στρατοί είναι η αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη.

H Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνοντας για άλλη μια φορά το ανάλγητο πρόσωπό της, απαγορεύει την είσοδο των προσφύγων στα εδάφη της. Τα χερσαία σύνορα της ΕΕ με κεντρική της απόφαση παραμένουν κλειστά για όλους τους πρόσφυγες. Η προσπάθεια των προσφύγων για πέρασμα των συνόρων απ’ την θάλασσα ευθύνεται για περίπου 3.500 καταγεγραμμένους νεκρούς και πολλές εκατοντάδες αγνοούμενους τον χρόνο.

Η κρίσιμη συμφωνία Τουρκίας-ΕE επιβάλει τα εξής:

1) Η είσοδος προσφύγων και μεταναστών χαρακτηρίζεται παράνομη
2) Αναστέλλεται το δικαίωμα αίτησης ασύλου, και οποιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης υπάρχει στο διεθνές δίκαιο.

Εγγυητής για την τήρηση της συμφωνίας μπαίνει το ΝΑΤΟ, όπου περιπολεί στο Αιγαίο για να εξασφαλίσει την διαχείριση των προσφυγικών ροών. Έτσι το ΝΑΤΟ, το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την συμφορά των προσφύγων, επιστρατεύεται στο να τους καταστέλλει στην προσπάθειά τους να σωθούν. Είναι δεδομένο ότι τέτοιας έκτασης επιχείρηση στο Αιγαίο από το ΝΑΤΟ δεν έχει ξανασυμβεί εδώ και μια 25ετία. Η γκριζοποίηση του Αιγαίου είναι γεγονός. Στην προσπάθεια αυτή αξιοποιείται και η Frontex και άλλοι κατασταλτικοί μηχανισμοί της ΕΕ. Τις τελευταίες μέρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν κάνει την εμφάνισή τους ΜΑΤ από την Γαλλία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης της παραπάνω συμφωνίας. Το σύνολο της συμφωνίας υπονομεύει την ασφάλεια των προσφύγων και τους εξαθλιώνει, αναιρεί την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και υπονομεύει την προοπτική της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες στην χώρα, ρίχνει νερό στον μύλο του ναζισμού. Αν η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν αξιοπρεπής θα έπρεπε να βάλει βέτο σε αυτή την ντροπιαστική συμφωνία.

Ο ελληνικός λαός παρ όλη την εξοντωτική λιτότητα των τελευταίων 6 χρόνων δίνει από το υστέρημά του για να στηρίξει τους πρόσφυγες με τρόφιμα, ρούχα φάρμακα και άλλα. Κι όλα αυτά κόντρα στην δυσωδία των ΜΜΕ και των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης

Αγωνιζόμαστε:

Να ανοίξουν τώρα οι συνοριακές δίοδοι για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ –ΕΕ και στη συμμετοχή της χώρας μας με οποιαδήποτε τρόπο

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ ρήξη με την ΕΕ.

ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ!

Καλούμε τους Χανιώτες και τις Χανίωτισσες στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική πορεία στη Σούδα στις 10 Απρίλη προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς 14:00 συγκέντρωση έξω από την βάση

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...