22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Λεβέντης: Ο Καραμανλής ευνοεί κυβέρνηση συνεργασίας με συμμετοχή της ΝΔ – H κυβέρνηση μιλά για “όνειρα θερινής νυκτός”

Ημερομηνία:

Αιχμές για πιθανή συνέργεια Καραμανλή – Καμμένου, άφησε σήμερα με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ευνοεί τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ ανέφερε ότι ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να επηρεάσει τον υπουργό Εθ. Άμυνας να αποχωρήσει από την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και να μπει στη Νέα Δημοκρατία.

Υπογράμμισε, επίσης, ξανά την βούλησή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τόνισε:


Αν κάνω τη βλακώδη συναλλαγή και δώσω ψήφο στον κύριο Τσίπρα, θα έχω καταρρακώσει τα οράματα της νεολαίας που μας ψήφισε. Ο λαός και η νεολαία θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας.

Εκτίμησε, ακόμη, ότι μια τέτοια κυβέρνηση έχει νόημα αν συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων, γιατί, όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν είναι σοβαρά κόμματα και βρίζουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, γιατί ο Κώστας Καραμανλής που τον στηρίζει και διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον Πάνο Καμμένο ευνοεί μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συμμετάσχει η ΝΔ του κυρίου Μεϊμαράκη.

Ο κ. Λεβέντης εκξέφρασε την αντίθεσή του στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς, όπως είπε, έχει την υποστήριξη του Άδωνη και του Βορίδη, τους οποίους και χαρακτήρισε ακροδεξιά βαρίδια.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κύριο Λεβέντη, αν ο Κώστας Καραμανλής πει στον Πάνο Καμμένο να βγει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις εξελίξεις και να μπει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκείνος θα το πράξει.

”Ονειρα θερινής νυκτός” όσα λέει ο Λεβέντης

Οι πρώτες αντιδράσεις στα λεγόμενα του κ. Λεβέντη ήρθαν από στελέχη, τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και των ΑΝΕΛ.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη τυπογράμμισε:

“ Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Ο κύριος Καμμένος διατηρεί σχέσεις με τον κύριο Καραμανλή, γιατί είχαν συνεργαστεί στην κυβέρνηση του, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες υποδείξεις από τον κ. Καραμανλή προς τον κ Καμμένο.

”Η ιδία, επίσης, πρόσθεσε ότι ”ο κύριος Λεβέντης θέλει να μπει σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, αλλά δεν τίθεται θέμα Οικουμενικής”.

Αντιδράσεις υπήρχαν και από τη Νέα Δημοκρατία, από τον βουλευτή Γιώργο Βλάχο, ο οποίος ανέφερε ότι ”πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός και μυθεύματα τα όσα λέει ο κ. Λεβέντης”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ