10.4 C
Chania
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2026

Λειτουργικά προβλήματα στα ΚΕΠΑ

Ημερομηνία:

Στην  ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου  με Αρ.Πρωτ. 3696/12-11-2013 (http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8256872.pdf)  που κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών και βουλευτής Β΄Αθήνας κ. Γ. Δημαράς και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γ. Αβραμίδης, σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζουν  τα Κ.Ε.Π.Α ( Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, απάντησε ότι τα αποτελέσματα των μέτρων είναι αξιοσημείωτα (!!) υπό τις  υφιστάμενες δυσχερείς συνθήκες για τα δημόσια οικονομικά μεγέθη και τις ελλείψεις του Ιδρύματος σε υποδομές και προσωπικό, λαμβάνοντας  υπόψη ότι τα ΚΕ.Π.Α καλούνται να εξυπηρετήσουν το συνολικό πληθυσμό των ατόμων με αναπηρία ανά την επικράτεια, όταν το ίδιο το Υπουργείο φέρει την ευθύνη λειτουργίας των Κ.Ε.Π.Α και είναι υπεύθυνο για τις ελλείψεις προσωπικού και τις απίστευτες καθυστερήσεις εξέτασης στις οποίες υποβάλλονται ταΑ.με Α Πανελλαδικά. (http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8318832.pdf).

«Επαίρεται» ο κ. Υπουργός, ότι ο συνολικός αριθμός των εκκρεμούντων προς εξέταση αιτήσεων από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α «μειώθηκε»  στις 27.000 περίπου ανά μήνα( !!), επικαλείται δε τις απεργίες των ιατρών του ΕΟΠΥΥ ως δικαιολογία για τις καθυστερήσεις αυτές,  τη στιγμή που η κυβέρνηση δια του συναδέλφου του υπουργού Υγείας έχει «φροντίσει» γι’ αυτές….

Όσο για τον ισχυρισμό ότι οι αναπομπές των περιστατικών σε δεύτερη και πολλές φορές σε τρίτη ειδικότητα ιατρών, έχουν ως αποτέλεσμα να επιμηκύνεται ο χρόνος αναμονής για την τελική πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας έως και πάνω από 6 μήνες, αγνοεί αυτό που ισχύει παντού στην Ευρώπη, ότι οι υγειονομικές επιτροπές πρέπει να απαρτίζονται από ιατρούς έστω τριών βασικών ειδικοτήτων (μικτές). Σε ότι αφορά δε  τον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμό Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Π.Α), πότε περιμένουν να ολοκληρώσουν την εναρμόνιση της νομοθεσίας με τον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας για τον αναγκαίο εξορθολογισμό του συστήματος;

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι έφηβοι χρησιμοποιούν τα AI chatbot όχι -μόνο- γι’ αυτό που νομίζεις

Η πλειονότητα των εφήβων δηλώνει ότι χρησιμοποιεί chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI), με περίπου τρεις...

“Με πυροβόλησαν και με άφησαν πεθαμένο” – Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος για την επίθεση στο Ρέθυμνο

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη βάναυση επίθεση σε βάρος κτηνοτρόφου, που σημειώθηκε...

Η τράπεζα Edmond de Rothschild “παρακολουθεί την κατάσταση” μετά τις αποκαλύψεις για Έπσταϊν

Η τράπεζα Edmond de Rothschild στη Γενεύη, η οποία συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις...

Τέσσερις νεκροί από πυρά της ακτοφυλακής της Κούβας προς αμερικανικό ταχύπλοο

Η ακτοφυλακή της Κούβας πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους...