27.9 C
Chania
Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026

Λειψυδρία στην Κρήτη: Άκαρπες οι ελπίδες για βροχή στις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου

Ημερομηνία:

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας συνεχίζει να πλήττει τα ανατολικά τμήματα της Κρήτης, με τις τελευταίες προβλέψεις του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα να μην φέρνουν ευχάριστα νέα για τις πολυπόθητες βροχοπτώσεις.

Καιρική πρόγνωση:

  • Δευτέρα 27 Ιανουαρίου: Η μέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις που, ωστόσο, δεν αναμένεται να φέρουν βροχές. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 18-19 βαθμούς Κελσίου.
  • Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιανουαρίου: Ο καιρός θα είναι ακόμα πιο αίθριος, με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα κινούνται σε ήπιες εντάσεις, 2 έως 4 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες την Τετάρτη θα αγγίξουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.
  • Πέμπτη 30 Ιανουαρίου: Μικρή αλλαγή του καιρού με αστάθεια να επηρεάζει κυρίως τις νότιες και νοτιοδυτικές περιοχές, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ωστόσο, στα βόρεια τμήματα του νησιού οι πιθανότητες βροχών παραμένουν ελάχιστες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.
  • Παρασκευή 31 Ιανουαρίου: Επιστροφή στο ανοιξιάτικο σκηνικό, με τη θερμοκρασία να φτάνει ξανά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Η έλλειψη βροχοπτώσεων εντείνει την πίεση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ιδιαίτερα στις περιοχές του ανατολικού νησιού. Παρά τις ελπίδες για βελτίωση της κατάστασης, οι προβλέψεις δεν αφήνουν περιθώρια για άμεση ανακούφιση, με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων να αποτελεί πλέον ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ Χανίων από 31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ Χανίων από 31/8 έως 8/9/2026. Εκ περιτροπής κυκλοφορία με φωτεινό σηματοδότη στο τμήμα Κίσσαμος-Κολυμπάρι, νυχτερινές ώρες 22:00-06:00.

90η ΔΕΘ: Το Επιμελητήριο Χανίων διεκδικεί νέο συμβόλαιο ισόρροπης ανάπτυξης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ο Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, παρουσιάζει τις διεκδικήσεις για φορολογική ελάφρυνση, χρηματοδότηση και ενεργειακή στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην 90η ΔΕΘ.

Επίσκεψη της Σέβης Βολουδάκη στη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη επισκέφθηκε τη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων. Συζητήθηκαν ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η συμμετοχή των πολιτών.

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΕΧ στα Χανιά

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε με το ΔΣ της ΕΣΠΕΕΧ στα Χανιά. Συζητήθηκαν η κατάργηση εισφοράς 2%, επίδομα EUROCONTROL, μάχιμη πενταετία και πρόσβαση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.