20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Λεπέν: Αν εκλεγώ η Γαλλία θα φύγει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ – Στοχεύω στην υλοποίηση μιας στρατηγικής προσέγγισης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας – Τέλος η συνεργασία με Γερμανία

Ημερομηνία:

Η Μαρίν Λεπέν, κατά την προεκλογική εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, υπόσχεται την έξοδο από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Και φέρνει ως παράδειγμα την περίοδο από το 1966 έως το 2009, που η Γαλλία ήταν εκτός της Συμμαχίας.

Την ίδια ώρα, η Μαρίν Λεπέν δηλώνει ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει «την εφαρμογή του άρθρου 5 που αφορά τη συλλογική άμυνα» στη Συμμαχία.

«Σε περίπτωση εκλογής μου, θέλω την πολιτική από το 1966 έως το 2009, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνεπαγόταν υποταγή στη Μόσχα», είπε.

«Απλώς δεν θα θέσω ποτέ τις ένοπλες δυνάμεις μας υπό μια διοίκηση που δεν υπόκειται στη γαλλική εθνική κυριαρχία, ούτε υπό μια στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ, ούτε σε μια μελλοντική ευρωπαϊκή διοίκηση», υποσχέθηκε. «Επομένως, δεν θα προτείνω την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, αλλά την ολοκληρωμένη διοίκηση του, όπως συνέβη από το 1966 έως το 2009 », επέμεινε η Μαρίν Λεπέν.

«Μόλις τελειώσει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος και διευθετηθεί με συνθήκη ειρήνης, θα μιλήσω για την υλοποίηση μιας στρατηγικής προσέγγισης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας», συμπλήρωσε.

Μεταρρύθμιση της Ε.Ε εκ των έσω

Η Μαρίν Λεπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αρνήθηκε ότι θέλει να αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όπως είπε η ίδια θέλει «να τη μεταρρυθμίσει εκ των έσω». «Δεν πιστεύω ότι η αποχώρηση από πολυμερείς οργανισμούς συνιστά απόσυρση ή καθυστέρηση. Το λέω ακόμη πιο πρόθυμα αφού το Frexit δεν είναι δικό μας έργο », συνέχισε η Λεπέν, μιλώντας για την εξωτερική πολιτική του κόμματός της.

Ενώ η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανιζόταν στα προεδρικά προγράμματά της το 2012 και του 2017, πλέον δεν αποτελεί προεκλογική δέσμευση.

Η υποψήφια του RN επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση και μιλώντας για το Brexit σχολίασε:

Όταν η Βρετανία έφυγε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η γαλλική άρχουσα τάξη μίλησε για μια εθνική υποχώρηση και προέβλεψε έναν κατακλυσμό για τους Άγγλους. Ωστόσο, δεν έγινε. Οι Βρετανοί έχουν περάσει από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, την οποία δεν άντεξαν ποτέ, στη φιλόδοξη ιδέα της Παγκόσμιας Βρετανίας.

Επαναλαμβάνω, αυτό δεν είναι στο δικό μας πρόγραμμα. Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των έσω, αλλά όσο περισσότερο απελευθερωνόμαστε από το στενό μανδύα των Βρυξελλών παραμένοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο περισσότερο θα στραφούμε προς τον ευρύτερο κόσμο. Μου φαίνεται ότι αυτό το κατάλαβαν καλά οι Άγγλοι.

Τέλος στη συνεργασία με Γερμανία

Παράλληλα, η Λεπέν διαπιστώνει «ασυμβίβαστες» διαφορές μεταξύ των στρατιωτικών προγραμμάτων της Γαλλίας και της Γερμανίας και δηλώνει:

«Θα σταματήσουμε όλες τις συνεργασίες μας με τη Γερμανία», όπως είπε. Η ίδια αναφέρθηκε στην ανανέωση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας με μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

"google ad"

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Πέντε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας...

Δημόσια επιστολή προς τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου για το ιστορικό Φαράγγι της Καντάνου

Δημόσια επιστολή προς τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου απευθύνουν κάτοικοι της...

Πρωτοβουλία Τσοντάκη για δημιουργία Σχολής Ελαιοκομίας και Αμπελουργίας

Την πρότασή του για δημιουργία Σχολής Ελαιοκομίας και Αμπελουργίας...

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητής βρήκε μέσα στο φαγητό του στην Λέσχη παξιμάδι βίδας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από την φοιτητική λέσχη του...