13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Λευκή πετσέτα για πρόεδρο: Προεκλογική συνέντευξη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ

Ημερομηνία:

Με συνέντευξη-μονόλογο στη ΝΕΡΙΤ ξεκίνησε ουσιαστικά τον προεκλογικό αγώνα ο Αντώνης Σαμαράς. Αποδεχόμενος στην πραγματικότητα ότι δεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος την Δευτέρα ο πρωθυπουργός περιέγραψε με μελανά κόμματα την περίπτωση να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πιστωτικό γεγονός και Grexit. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός διαφοροποιήθηκε τόσο από το Σταύρο Δήμα όσο και από στελέχη του κόμματος του, αποδεχόμενος την περίπτωση να εκλεγεί πρόεδρος και με τους ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια τη συνέντευης πως κανένας δεν επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Κάνω τα πάντα, για να γίνει αυτό», είπε και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για «ανόητα νταηλίκια και σχεδιασμούς».

«Άρνηση εκλογής του Προέδρου σημαίνει πολιτικός εκβιασμός και συμπόρευση με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου», επισήμανε ο Αντ. Σαμαράς, επαναφέροντας το δίλημμα που είχε θέσει μετά το τέλος της β’ ψηφοφορίας προς τους βουλευτές, ότι «η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει αυτούς που θα καταψηφίσουν τον Πρόεδρο. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε».

Μάλιστα, χαρακτήρισε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ως προαπαιτούμενο για την αναθεώρηση του Συντάγματος: «Εάν δεν εκλεγεί ο Πρόεδρος, ούτε σε επτά χρόνια δεν θα κάνουμε συνταγματική αναθεώρηση», είπε, προσθέτοντας ότι είναι ανοικτός σε συναινέσεις και σε συμμετοχή άλλων πολιτικών δυνάμεων στην κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε ότι μπορούν να προγραμματιστούν εκλογές έως και τα τέλη του 2015, «αλλά να έχουμε τελειώσει με το θέμα του Προέδρου».

«Δεν μπορώ να ανεχτώ μια αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης. Ή πάμε σε καθαρές λύσεις ή θα τελειώσουμε με τις άμεσες εκλογές», τόνισε.

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα • Έμμεσες αναφορές στις υποθέσεις περί χρηματισμού

Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κατήφορος του Τσίπρα δεν έχει τέλος. Έπεσαν οι μάσκες. Ο Τσίπρας ήταν εκείνος που παλαιότερα είχε απειλήσει όποιον βουλευτή θα ψήφιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Μάλιστα, έκανε αναφορές τόσο στην υπόθεση Ξουλίδου όσο και στην υπόθεση Χαϊκάλη αλλά και στις αναφορές Βουδούρη και Παραστατίδη περί αργυρώνητων βουλευτών, αποφεύγοντας όμως να ονοματίσει συγκεκριμένα πρόσωπα. Μάλιστα, ως προς τις αναφορές των δύο βουλευτών, εξήρε τον ρόλο του Μανώλη Γλέζου, αντιπαραβάλλοντας τη στάση του ως προς την αντίστοιχη του Αλέξη Τσίπρα.

«Όλα αυτά είναι μια σκευωρία πολιτικών εκβιασμών, βούρκος, λάσπη και συκοφαντίες χωρίς ίχνος αλήθειας», συνέχισε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: «Δηλητηρίασαν την προεδρική εκλογή μόνο και μόνο, για να σύρουν την χώρα σε εκλογές».

Για τον ρόλο της Χρυσής Αυγής στην γ’ ψηφοφορία

Εξάλλου, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι θα γίνει εάν οι βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» υπερψηφίσουν στην τρίτη ψηφοφορία τη Δευτέρα την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα, ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε με νόημα: «Αν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προβοκάρουν την προεδρική εκλογή, τότε αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές το Σταύρο Δήμα και να μην αφήσουν τους Χρυσαυγίτες να καταστούν ρυθμιστές των εξελίξεων».

Μάλιστα, στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός επανέφερε, με έμμεσο τρόπο, τη «θεωρία των δύο άκρων», εξισώνοντας το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή και λέγοντας πως «μεταξύ τους, άλλωστε, γίνεται συμψηφισμός των αρνητικών ψήφων».

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...