17.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Λεφτά υπάρχουν: Από τα 4.600 ευρώ στο 8.314 ευρώ ο μισθός των golden boys της Εταιρείας Υδρογονανθράκων εν μέσω επιδημίας κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Μπορεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες να έχουν μείνει χωρίς καμία απολύτως στήριξη, μπορεί πολλές ακόμα χιλιάδες να έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται, όμως σε αυτή τη χώρα κάποιοι όχι μόνο δε βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται αλλά μέσα σε μια βραδιά – παραμονή …Πρωτομαγιάς – είδαν τους μισθούς τους να διπλασιάζονται.

Και τι μισθοί… Από τα 4.600 ευρώ το ποσό εκτινάσσεται στα 8.314 ευρώ.

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα “Αυγή”. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα η τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ πριν την Πρωτομαγιά εντός του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για το περιβάλλον (που επιτρέπει εξορύξεις μέσα σε προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000) και αφορά τον  μισθό στελεχών στα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, κι ενώ από το φθινόπωρο οι καταναλωτές άρχισαν να επιβαρύνονται με αυξήσεις 16% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, επικυρώθηκαν προκλητικές αμοιβές στη διοίκηση της εταιρείας. Μάλιστα το θέμα είχαν καταγγείλει με ερώτηση στη Βουλή 38 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο θέμα των μισθών της ΕΔΕΥ, αναφέρθηκε κι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, που δήλωσε πως «την ώρα που ο κ. Χατζηδάκης διπλασιάζει τις αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (από τα 4.600 στα 8.314 ευρώ), όπως αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης ακυρώνουν την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και παρατείνουν το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων. Κι όλα αυτά με τροπολογίες εν κρυπτώ σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Συνεχίζοντας ο κ. Χαρίτσης μίλησε για ξεκάθαρη, στρατηγική επιλογή του Μαξίμου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις πραγματικές της προτεραιότητες για την κοινωνία και την οικονομία, εν μέσω πανδημίας: πολλά για τους λίγους, λίγα – ή μάλλον τίποτα – για τους πολλούς. Δεν πρόκειται για αστοχία προφανώς, αλλά για μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή, τις συνέπειες της οποίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα ο κ. Μητσοτάκης».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ