19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Λεφτά υπάρχουν: 7,5 δισ. για εξοπλισμούς – πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ

Ημερομηνία:

Είναι πράγματι εντυπωσιακό-Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ:

-Η Ελλάδα εμφανίζει φέτος να δεσμεύει (και συνεπώς έως του έτους να δαπανά) 7,445 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς!

-Το ποσό αυτό πέρυσι σε 4,812 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020 και σε 6,764 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021, γεγονός που δείχνει πως σε καιρούς πανδημίας ή αύξηση ήταν πολύ μεγάλη για τους εξοπλισμούς, σε σχέση μάλιστα και με την υγεία, όπου είχαμε δεκάδες χιλιάδες απώλειες συνανθρώπων μας!

-Η Ελλάδα περνά με άνεση πάνω από το στόχο του ΝΑΤΟ για 2% του ετήσιου ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες, καθώς δαπανά για το σκοπό αυτό το 3,76% του ΑΕΠ της!

-Με το 3,76% η Ελλάδα είναι βρίσκεται μεταξύ των 9 χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που πιάνει το στόχο του 2% του ΑΕΠ.

-Η Ελλάδα, μάλιστα, είναι και πρωταθλήτρια μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, καθώς με το 3,76% ξεπερνά και τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες που έρχονται δεύτερες, καθώς δαπανούν το 3,47% του ΑΕΠ της!

-Η χώρα μας, τέλος, ξεπερνά με άνεση και το δεύτερο μείζονα στόχο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που είναι το 20% του 2% του ΑΕΠ να πηγαίνει για μείζονες εξοπλισμούς.

-Η Ελλάδα, για μείζονες εξοπλισμούς, δαπανά το 2022 το 45,3% του ΑΕΠ, έστω και αν σε αυτό το στόχο λαμβάνει το …χάλκινο μετάλλιο, αφού μεταξύ των χωρών-μελών έρχεται μόλις …τρίτη!

Τώρα θα πείτε όλες αυτές οι δαπάνες είναι για την άμυνα από την Τουρκία, με την οποία είμαστε και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Φανταζόμαστε ότι το ΝΑΤΟ δεν βάζει τους παραπάνω στόχους για να …αμυνθεί η Ελλάδα από την Τουρκία, αλλά για τις δικές του στρατιωτικές επιδιώξεις!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...