26.8 C
Chania
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2026

Λεωφόρος Καζαντζάκη – Χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς φως, με κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές

Ημερομηνία:

Καταγγελίες για αδιαφορία και εικόνα εγκατάλειψης σε έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες των Χανίων – Οι επαγγελματίες και οι πεζοί εκτεθειμένοι καθημερινά σε σοβαρούς κινδύνους

Σε μία από τις βασικότερες οδικές αρτηρίες των Χανίων, τη Λεωφόρο Καζαντζάκη, που λειτουργεί ως είσοδος και έξοδος της πόλης, η καθημερινότητα παραπέμπει σε σκηνικό εγκατάλειψης. Με ελλιπέστατο φωτισμό, κατεστραμμένο οδόστρωμα, και παντελή απουσία πεζοδρομίων, ο δρόμος μετατρέπεται σε πραγματικό πεδίο κινδύνου για όσους –τολμηροί και μη– τον διασχίζουν πεζοί.

Η εικόνα αυτή, σύμφωνα με το οξύ κείμενο που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή σελίδα «Χανιά: Η ασκήμια που έγινε συνήθεια», δεν τιμά την πόλη ούτε ανταποκρίνεται στις βασικές απαιτήσεις ασφαλείας, κυκλοφορίας και αισθητικής.

«Αίσχος και άθλος»: Μια βόλτα που γίνεται εφιάλτης

«Τολμήσαμε – γιατί ήταν άθλος! – να περπατήσουμε την… Λεωφόρο Καζαντζάκη», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση. Η περιγραφή της εμπειρίας αποδίδεται με έντονη γλώσσα διαμαρτυρίας και υπογραμμίζεται πως πρόκειται για έναν δρόμο όπου «όποιος τολμήσει να τον διασχίσει πεζός, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή».

Χωρίς ασφαλές πεζοδρόμιο, με διακεκομμένο ή ανύπαρκτο φωτισμό και με οδόστρωμα σε κακή κατάσταση, η Λεωφόρος Καζαντζάκη αποτελεί, σύμφωνα με τους κατοίκους, ένα διαχρονικό σημείο ντροπής για τα Χανιά, το οποίο λειτουργεί μάλιστα και ως πρώτη εικόνα για τους επισκέπτες.

Επαγγελματίες, πελάτες και κάτοικοι στο έλεος της αδιαφορίας

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν πελάτες υπό αντίξοες συνθήκες. Η διέλευση ακόμα και μέχρι την είσοδο ενός καταστήματος, όπως σημειώνεται, ισοδυναμεί με διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας, ενώ για άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα, η πρόσβαση καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

«Άνθρωποι με ειδικές ανάγκες εννοείται δεν υπάρχει περίπτωση!», τονίζεται στο κείμενο.

Οι κάτοικοι της περιοχής επίσης βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα, ενώ γεννώνται ερωτήματα για το πώς οι αρμόδιες αρχές επιτρέπουν αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται.

Κραυγή αγωνίας ενόψει τουριστικής σεζόν

Η κατάσταση αποκτά ακόμη πιο επείγοντα χαρακτήρα ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, με τη Λεωφόρο Καζαντζάκη να αποτελεί αναγκαστικό σημείο διέλευσης τόσο για επισκέπτες όσο και για επαγγελματίες μεταφορών και ενοικιάσεων.

Η ανάγκη για άμεση παρέμβαση του Δήμου Χανίων και των τεχνικών υπηρεσιών είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική, καθώς η δημόσια ασφάλεια, η προσβασιμότητα και η εικόνα της πόλης πλήττονται σε έναν από τους πιο βασικούς της δρόμους.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων για δασικούς χάρτες και δακοκτονία

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 4 Σεπτεμβρίου για δασικούς χάρτες, κτηματολόγιο και δακοκτονία.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Ρύθμιση οφειλής 67.438 ευρώ με «κούρεμα» 85% για συνταξιούχο ΟΓΑ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πέτυχε ρύθμιση οφειλής 67.438 ευρώ με κούρεμα 85% για συνταξιούχο ΟΓΑ. Μηνιαία δόση μόλις 111 ευρώ για 5 χρόνια.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν 32χρονος και ανήλικη στο Ηράκλειο για 6 τηλεφωνικές απάτες. Απέσπασαν κοσμήματα 4.500€ από ηλικιωμένη προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ και λογιστές.

Η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη και ο πιανίστας Sholto Kynoch στο Φεστιβάλ Κρήτης 2026

Η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη και ο πιανίστας Sholto Kynoch έρχονται στην Κρήτη για το Φεστιβάλ Κρήτης 2026. Συναυλίες και δωρεάν masterclasses σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο.