15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Λιγότερα χρήματα στις τσέπες των πολιτών, θα κυνηγούν και τους κατασκηνωτές;

Ημερομηνία:

Εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή ενέργεια της αστυνομίας να διοργανώσει ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση με πολλά αστυνομικά οχήματα για να κυνηγήσει… κατασκηνωτές.

Μάλιστα, το κυνήγι αυτό συνέβη στη Σούγια, έναν τόπο που έχει ταυτιστεί με την ελεύθερη κατασκήνωση, κατά μία περίοδο που λόγω των μέτρων απαγόρευσης για την πανδημία του κορωνοϊού ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες, ήταν όλα κλειστά.

Τώρα, κάποιοι λένε ότι αυτό το καλοκαίρι οι ελεύθεροι κατασκηνωτές θα υποφέρουν. Θα τους κυνηγήσουν παντού, όπου κατασκηνώνουν στην Κρήτη, γιατί ο τουρισμός έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, και θέλουν οι κατασκηνωτές να μην κατασκηνώνουν αλλά να πηγαίνουν λ.χ. σε ξενοδοχεία.

Κάνουν λάθος όμως.

Πάρα πολλοί που κατασκηνώνουν το κάνουν επειδή αυτός είναι ο τρόπος που τους αρέσει να κάνουν διακοπές και δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα συνήθειες λόγω της καταστολής.

Και από την άλλη υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν άλλη δυνατότητα, αν θέλουν να κάνουν διακοπές. Αυτοί, επιλέγουν την ελεύθερη κατασκήνωση και τα χρήματα που εξοικονομούν τα ξοδεύουν στα καταστήματα των περιοχών που διανυκτερεύουν, τροφοδοτώντας έτσι την τοπική οικονομία.

Με την κρίση που γεννά ο κορωνοϊός, ο αριθμός των ανθρώπων που δε θα μπορούν να κάνουν διακοπές αλλιώς παρά μόνο με κατασκήνωση θα αυξηθεί, δε θα μειωθεί. Αν αυτούς τους ανθρώπους, τους κτυπημένους από την κρίση, αρχίσει να τους κυνηγά η αστυνομία, δεν προμηνύεται τίποτα καλό. Και ελπίζουμε η πολιτική ηγεσία να το αντιληφθεί γρήγορα. Να αντιληφθεί πως δε μπορεί για όλα τα προβλήματα η λύση να είναι η καταστολή.

Οι άνθρωποι του τουρισμού αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα και αξίζουν όλης της στήριξης που μπορούν να λάβουν. Όμως δεν είναι οι κατασκηνωτές αυτοί που μπορούν να τους προσφέρουν την τόσο αναγκαία στήριξη που δικαιούνται.

Η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύσεις για τη στήριξη των μικροξενοδόχων που θα διασφαλίζουν την επιβίωσή τους, και τις θέσεις εργασίας που δίνουν οι επιχειρήσεις τους.

Αυτές οι λύσεις έχουν κόστος. Και οπωσδήποτε η κάλυψη των εξόδων που θα έχουν οι αναγκαίες λύσεις, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με το “ξύλο”, όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι βγήκε από τον παράδεισο…

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...