23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λινού: Δεν βοηθά στον περιορισμό της διασποράς το άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής – Λάθος η διατήρηση των περιορισμών στην έξοδο στην ύπαιθρο – «Αναξιόπιστα τα rapid test»

Ημερομηνία:

Για τη χαλάρωση του lockdown και την αποτελεσματικότητά του στη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά και τα rapid test που θα διατίθενται από τα φαρμακεία στους πολίτες μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open.

Η κ. Λινού απέδωσε στο μέτρο του περιορισμού της εξόδου στο ύπαιθρο τον κύριο λόγο μη απόδοσης των μέτρων που ίσχυαν μέχρι χθες.

Σχολιάζοντας δε τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία δεν επιτρέπεται ακόμη η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, είπε:  «το μέτρο αυτό δεν θα έχει αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, γιατί ποιος μπορεί να πάει στην Ακρόπολη με τα πόδια. Είναι δώρον άδωρον. Με το αυτοκίνητό σου δεν κολλάς κανένα, θα έπρεπε να επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Όλοι λένε ότι ο ανοιχτός χώρος είναι σωτήριος».

Αναφερόμενη στο άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, υπογράμμισε πως αυτό δεν βοηθά στον περιορισμό της διασποράς.  «Καλύτερα να δώσουμε επιδότηση, παρά να πάρουμε το ρίσκο για την υγεία των εργαζομένων. Αποστάσεις, κλειστοί χώροι και ο μεγάλος συνωστισμός είναι εκείνα που πρέπει να προσέξουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

»Ας δώσουμε επαρκείς επιδοτήσεις ώστε οι άνθρωποι να μη χρειάζεται να πηγαίνουν κρυφά από σπίτι σε σπίτι. Η απόσταση δεν μπορεί να τηρηθεί στα κομμωτήρια και στην περιποίηση νυχιών. Ας τους βάλουμε σε προτεραιότητα εμβολιασμού, είναι ένα επιβαρυμένο επάγγελμα, δεν είναι χαμηλού κινδύνου», συνέχισε.

«Αναξιόπιστα τα rapid test»

Σχολιάζοντας τα δωρεάν rapid test που θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες από τη φαρμακεία η καθηγήτρια Επιδημιολογίας εξήγησε πως «έχουν κριθεί πολλές φορές σαν μη αξιόπιστα» και συνέχισε: «Δεν ξέρω ποια θα έχουμε. Οδηγούν σε εσφαλμένα αποτελέσματα στους μη συμπτωματικούς. Και το θέμα είναι ότι με αυτά δεν θα ξέρουμε την ιχνηλάτηση. Η ιχνηλάτηση στην Ελλάδα είναι οικτρή. Αφού σιγουρευτούμε ότι θα πιάνουν ασυμπτωματικούς, θα πρέπει να οργανωθεί η ιχνηλάτηση».

Όσον αφορά στον εμβολιασμό, η κυρία Λινού ανέφερε ότι η κατάσταση θα αποκλιμακωθεί αν το κάνουμε εύκολο να βγουν στο ύπαιθρο και οι άνθρωποι των υποβαθμισμένων περιοχών και αν αυξηθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...