18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Λινού «κόντρα στο ρεύμα»: Πιο πολύ εκτός σπιτιού, 24ωρα σούπερ μάρκετ, εστίαση υπό όρους

Ημερομηνία:

Σε ριζικά διαφορετικό… μήκος κύματος κινείται σε σχέση με ό,τι ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Κι αυτό γιατί προτείνει διεύρυνση ωραρίου που οι άνθρωποι θα μπορούν να είναι εκτός σπιτιού αλλά και να επισκέπτονται χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ. Όπως είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, είναι λάθος με τον ωραίο καιρό να είμαστε μέσα. «Με τον εγκλεισμό υπάρχει συσσώρευση ενδοοικογενειακή» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πώς ακόμη και η εστίαση θα μπορούσε, υπό όρους, να ανοίξει.

Δηλαδή, να υπάρχει η δυνατότητα να κάθεται έξω με θερμαντικά σώματα, να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις, να δοθεί από τους δήμους περισσότερος χώρος στα πεζοδρόμια για να είναι εφικτή η αραίωση των τραπεζιών. «Με την πίεση να είμαστε συνεχώς μέσα αυξάνονται τα προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά και χρόνιων νοσημάτων».

Μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι είναι σημαντικό ακόμη στα μέσα μαζικής μεταφοράς να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, αλλά κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής έχει καταστεί δύσκολο, διότι οι ευθύνες είναι διάσπαρτες. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές, θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα δρομολόγια με την μίσθωση κι άλλων λεωφορείων, κάποια κουπόνια ενδεχομένως για τα ταξί με σκοπό να μειωθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς.

Για το θέμα των εμβολίων, η κ. Λινού σημείωσε ότι είναι γεωπολιτικό ζήτημα. Υπογράμμισε όμως, πως πρέπει να δοθούν οι πατέντες δωρεάν σε όλες τις χώρες ώστε να αυξηθεί η παραγωγή τους. Όπως είπε, ακόμη και αν υπάρχουν αρκετά εμβόλια για την Ευρώπη, ενδεχομένως να μην καλύπτουν την Ασία ή την Αφρική με αποτέλεσμα ο ιος να παραμείνει ενεργός και ακόμη, να μεταλλαχθεί. Αποτέλεσμα αυτού, θα ήταν συνεχίζεται η διασπορά και ο κίνδυνος να μην καλύπτει το εμβόλιο τις νέες μεταλλάξεις.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ο θάνατος του Μανόλη και οι τραγικές αδυναμίες του ΕΣΥ

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει την διενέργεια των...

Η ποδοσφαιρική ομάδα των Σφακίων στο μικροσκόπιο της εκπομπής “Bίλατζ Γιουναϊντεντ”

Αφιερωμένη στα ποδοσφαιρικά Σφακιά θα είναι η δημοφιλής εκπομπή...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...