15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Λιου σε Τσίπρα: Συμφωνία άμεσα για να μην υπάρξουν περιπέτειες

Ημερομηνία:

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ συνομίλησε με τον Αλ. Τσίπρα και τον προειδοποίησε ότι μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για μία γρήγορη συμφωνία θα προκαλούσε άμεσα δυσκολίες στην Ελλάδα, καθώς και αβεβαιότητα στην Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές παρότρυνε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας τους κινδύνους που θα είχε για την Ελλάδα μία ενδεχόμενη αποτυχία στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δήλωση του ίδιου αξιωματούχου, ο κ. Λιου συνομίλησε με τον κ. Τσίπρα και τον προειδοποίησε ότι μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για μία γρήγορη συμφωνία θα προκαλούσε άμεσα δυσκολίες στην Ελλάδα, καθώς και αβεβαιότητα στην Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ανταποκριτής του ΜEGA στην Ουάσιγκτον Μ. Ιγνατίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του φέρεται να ζήτησε την παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Λιου, σύμφωνα με την ίδια ανταπόκριση, είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός χαιρέτησε τη δέσμευση του Αλ. Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...