18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Λουκέτο λόγω χρεών στο ΙΕΚ Δομή

Ημερομηνία:

Εξαιτίας των οφειλούμενων προς το ΙΚΑ εισφορών ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μαζί με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ανακοίνωσαν ότι μπαίνει λουκέτο στον εκπαιδευτικό όμιλο Δομή.

Όπως είπε ο υπουργός η πολιτική του Υπουργείου στο θέμα της λειτουργίας των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης αυστηροποιείται και στο μέλλον κανείς δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας αν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος. Μάλιστα, θα ακολουθήσουν και άλλα λουκέτα τον Οκτώβριο εάν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους.

Συνολικά όπως είπε ο Ρ. Σπυρόπουλος, τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης οφείλουν στο ΙΚΑ περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα δεν θα λειτουργήσει εφέτος το κτίριο της Γλυφάδας του κολεγίου BCA, θα λειτουργήσει το κτίριο της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο κτίριο του στην οδό Δημητρέσσας. Τις κτιριακές προϋποθέσεις που απαιτούνται πληροί για το Ελληνοβρετανικό κολέγιο μόνο το κεντρικό του κτίριο και μόνο αυτό θα λειτουργήσει εφέτος.

Αυτή την στιγμή γίνεται έλεγχος σε άλλο κολέγιο στην Θεσσαλονίκη το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος. Εκτός αυτών επτά ιδιωτικά κολέγια  και 17 κτίρια κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, οπότε αναμένονται ανακοινώσεις.

Για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει μέριμνα.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ