23.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

«Λουκέτο» στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων

Ημερομηνία:

Την παύση κάθε δραστηριότητας από τις 30 Απριλίου και έπειτα, γνωστοποίησε προχθές η διοίκηση του Εθνικού αθλητικού κέντρου Χανίων. Με μια δραματική ανακοίνωση που απευθύνεται σε όλους τους φορείς της πολιτείας στον νομό Χανίων, αλλά και στον υπουργό πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον ΓΓΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή, η διοικούσα επιτροπή του ΕΑΚ, δηλώνει ότι αιτία για την εξέλιξη είναι η απουσία χρηματοδότησης από την αρχή του έτους.
Ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Ιπποκράτης Μανουδάκης, σε δηλώσεις του στην Νέα Τηλεόραση, ανέφερε: «Με το αδιέξοδο που έχει επέλθει στην επικοινωνία μας με την ΓΓΑ, η χρηματοδότηση εξακολουθεί να μην έρχεται, με αποτέλεσμα στις 30 Απριλίου να μην μπορούμε πλέον να εξυπηρετήσουμε πλέον ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκης υγιεινής. Όπως επίσης υπάρχουν και άλλα προβλήματα, αφού πλέον δεν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν οι προμηθευτές μας, ενώ και οι εργαζόμενοι στο ΕΑΚ δεν πληρώνονται. Αυτό έχει ως συνέπεια, στις 30 Απριλίου, το ΕΑΚ Χανίων να σταματήσει να λειτουργεί.»

Σε άλλες δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο κύριος Ιππ. Μανουδάκης δήλωσε «έχουμε φτάσει πλέον σε αδιέξοδο. Δεν βρέθηκε κάποια λύση με το θέμα της καθαριότητας.

Αυτή τη στιγμή το ΕΑΚ έχει δυσβάσταχτα χρέη, χρωστάει στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στη ΔΕΥΑΧ και από τις αρχές του έτους δεν έχουν έλθει χρήματα. Εδώ και τέσσερις μήνες το ΕΑΚ είναι χωρίς χρηματοδότηση.

Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και δύο μήνες απλήρωτοι, και για όλα αυτά θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας»

Η ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του ΕΑΚ σημαίνει ότι το Εθνικό Στάδιο Χανίων, το Κολυμβητήριο Χανίων και το Κλειστό Γυμναστήριο Χανίων, θα κλείσουν και δεν θα πραγματοποιείται καμία αθλητική δραστηριότητα σε αυτά, με προφανείς αρνητικές συνέπειες για τον αθλητισμό του νομού.

Η ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι, ενώ ένα μέρος της επιχορήγησης έχει εγκριθεί, τα χρήματα δεν έχουν κατατεθεί στον λογαριασμό του ΕΑΚ.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή του ΕΑΚ:

«Μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και ενέργειες μας για τη χρηματοδότηση του ΕΑΚ Χανίων, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι με τις σημερινές συνθήκες ως τις 30-04-2011 θα αναγκαστούμε να παύσουμε τη λειτουργία του ΕΑΚ Χανίων.

Τα δυσβάσταχτα χρέη προς τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΔΕΥΑΧ) και τους προμηθευτές του ΕΑΚ -ΕΚΟ, Καθαριότητα κ.τ.λ.-, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και η μη χρηματοδότηση του από την αρχή του έτους, μας αναγκάζει για λόγους δημόσιας υγιεινής, ασφάλειας και σωστής λειτουργίας να παύσει την λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Χανίων.

Η επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ σαν εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας ζητάει την συμπαράσταση όλων των θεσμικών και τοπικών φορέων αλλά και του Χανιώτικου λαού για να σταματήσει πια η απαξίωση της πόλης μας».

neatv – Λ.Φ. – Flashnews

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...