18.8 C
Chania
Saturday, October 19, 2024

Λόγω κρίσης 1.000 θεσσαλονικείς γιατροί στην Τουρκία

Ημερομηνία:

Χίλιοι Έλληνες γιατροί στην Θεσσαλονίκη μαθαίνουν τουρκικά με την προοπτική να εργαστούν σε νοσοκομεία της Τουρκίας και κυρίως της Κωνσταντινούπολης.

Το υποστήριξε από την Θεσσαλονίκη ο – γεννημένος στην Κομοτηνή – υπουργός Υγείας της Τουρκίας κ. Μουεζίνογλου που, όπως γράφει ο τουρκικός τύπος είχε επίσημες συνομιλίες στην συμπρωτεύουσα, με τον φορέα των ιατρών της πόλης για να μπορούν να εργαστούν στην Τουρκία οι Έλληνες γιατροί, οι οποίοι δε βρίσκουν δουλειά, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός κ. Μουεζίνογλου, είπε ότι θα γίνει μια επιτροπή που θα δει τις λεπτομέρειες και το υπουργείο του θα μιλήσει με τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία της Πόλης. Θέμα ισοτιμίας πτυχίων δεν υφίσταται, η άδεια εργασίας είναι κάτι που αντιμετωπίζεται ήδη ενώ για την γνώση της γλώσσας είπε:
«Επίσης είναι και ο όρος ότι θα πρέπει να γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα. Αυτό το θέμα θα επιλυθεί με διερμηνείς που θα διοριστούν. Όπως μάθαμε, στη Θεσσαλονίκη 1.000 γιατροί έχουν ξεκινήσει φροντιστήρια τουρκικής γλώσσας. Εντός μερικών μηνών θα διανύσουν κάποια απόσταση, θα μάθουν 50 φράσεις. Όμως, κατά το πρώτο έτος να μην ζητούμε τον όρο να γνωρίζουν την τουρκική και θα επιλύσουμε το θέμα με διερμηνείς», είπε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ