16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Λόφος Καστέλι: Ποιοι θα είναι οι “συγκεκριμένοι χώροι” που το κοινό θα έχει πρόσβαση “χωρίς αντίτιμο”;

Ημερομηνία:

Στις 4 Αυγούστου του 2017 υπογράφηκε η σύμβαση  μεταξύ της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης με την πλειοδότρια εταιρεία (Belvedere) για την εκμίσθωση, για 25 χρόνια, των κτηρίων του Ιδρύματος στον λόφο Καστέλι.

Ένα από τα επιχειρήματα όλων αυτών που υποστηρίζουν τη μετατροπή των κτιρίων σε ξενοδοχεία είναι ότι μέσα σε αυτή τη σύμβαση υπάρχει άρθρο (11.5) στο οποίο γίνεται αναφορά στη διασφάλιση της πρόσβασης στο κοινό χωρίς αντίτιμο.

Αναφέρεται πιο αναλυτικά:

“Η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να επιτρέπει σε συγκεκριμένους χώρους την πρόσβαση στο κοινό χωρίς αντίτιμο”

Βεβαίως, ουδείς λόγος γίνεται σε ποιους χώρους θα επιτρέπεται η πρόσβαση. Γιατί, σύμφωνα με όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας η κατάληψη Rosa Nera και σύμφωνα την τρισδιάστατη απεικόνιση της επένδυσης από τον ιστότοπο της εταιρείας, δεν υπάρχει κάποιος χώρος στον οποίο υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση.

Ελεύθερη πρόσβαση, προφανώς σημαίνει πρόσβαση χωρίς αντίτιμο. Γιατί αυτό που βλέπουμε εμείς είναι μία πισίνα, ένα πιάνο, καρέκλες θεατών του πιανίστα και κάποιες καρέκλες με τραπεζάκια και πολυθρόνες.

Να εννοούν άραγε ως “πρόσβαση” τα τραπεζάκια; Θα έχουν σε αυτο τον μικρό χώρο πρόσβαση όλοι οι πολίτες των Χανίων “χωρίς αντίτιμο”; Αυτός ο χώρος θα είναι στον οποίο θα επιτρέπει η εταιρεία πρόσβαση στους Χανιώτες; Ή μήπως εννοούν ότι δε θα χρειάζεται να πληρώνουν οι πολίτες εισιτήριο εισόδου για να εισέλθουν αλλά θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά εφόσον αποφασίσουν να κάτσουν στον περιορισμένο χώρο του ξενοδοχείου που θα έχουν “πρόσβαση”;

Και τέλος, είναι η “πρόσβαση χωρίς αντίτιμο” το ίδιο με την “ελεύθερη πρόσβαση”;

Έστω και σε αυτά τα τραπεζάκια, όλοι οι πολίτες ισόνομα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, ότι ώρα το επιθυμούν;

Γιατί, η αλήθεια είναι ότι πουθενά στη σύμβαση δεν αναγράφεται ότι η πρόσβαση θα είναι “ελεύθερη” αλλά μόνο “χωρίς αντίτιμο”.

Δείτε τη φωτογραφία:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ