20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Λύνουν τα χειρόφρενα” για τις εξετάσεις οδήγησης

Ημερομηνία:

Του Αντώνη Παντινάκη

Τα χειρόφρενα κατεβαίνουν… και οι εξετάσεις οδήγησης ξεκινούν και πάλι! Το πολύμηνο φρένο… δίνει τη θέση του στο γκάζι, με τον γραμματέα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης κ. Λευτέρη Μιχελάκη να παρατηρεί, ωστόσο, ότι “δυστυχώς, ερχόμαστε να εφαρμόσουμε έναν νόμο ο οποίος δεν προσφέρει τίποτα στην οδική ασφάλεια. Τον έχουμε καταγγείλει πολλές φορές.

Χρειάστηκαν τόσοι μήνες για να μπει σε λειτουργία κάτι το οποίο ούτως ή άλλως δεν είναι ακριβώς σε λειτουργία, δεν εφαρμόζεται πλήρως. Για παράδειγμα δεν υπάρχουν κάμερες -ούτε σε εμάς έβαλαν, ούτε υπάρχει το κέντρο ελέγχου”.

Όπως εξηγεί ο γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης, “ουσιαστικά εφαρμόζουμε ο,τι παλαιότερο υπήρχε, υποτίθεται με έναν σύγχρονο μανδύα. Δεν υπάρχει καμία αναβάθμιση στην θεωρητική εκπαίδευση, δεν υπάρχει καμία αναβάθμιση στην πρακτική εκπαίδευση. Το κόστος για το ασφαλιστήριο ειλικρινά δεν ξέρουμε σε τι χρησιμεύει. Είναι ένα κόστος, το οποίο δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες”.

Με βαριά… καρδιά, λοιπόν, οι εκπαιδευτές οδήγησης καλούνται να… συνυπάρξουν με έναν νόμο “κατάπτυστο”, όπως τον χαρακτηρίζει ο κ. Μιχελάκης. “Για εμάς δεν αξίζει τίποτα (σ.σ. ο νόμος), αλλά δυστυχώς θα πρέπει να τον εφαρμόσουμε”, λέει ακόμα ο ίδιος.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει και η θετική πλευρά των εξελίξεων: “Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν και πλέον οι εκπαιδευτές δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη εάν αύριο δεν γίνουν πραγματοποιηθούν. Θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και οι συνάνθρωποί μας να πάρουν τα διπλώματα τους, ώστε να μπορέσουν να βγουν στον δρόμο. Εμείς έχουμε ασφαλώς όλη την καλή διάθεση για να πάμε στις εξετάσεις, να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και να ανασάνουμε οικονομικά”, κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ