15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Λύση για αποζημίωση μανταρινοπαραγωγών Χανίων ζητά η βουλευτής Χανίων

Ημερομηνία:

Αποζημίωση των μανταρινοπαραγωγών Χανίων που υπέστησαν μία σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια της φετινής σοδειάς τους εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών ζητά με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη.

Σημειώνεται στην ερώτηση ότι οι πέραν του κανονικού βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου καθώς και η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ημέρας-νύχτας έπληξαν τα μανταρίνια «ανκόρ» σε ποσοστό από 75% έως 95% με αποτέλεσμα να καταστραφούν τουλάχιστον οι 300 από τους 400 τόνους που αναμενόταν να παραχθούν στα Χανιά φέτος.

Η Βουλευτής υπογραμμίζει ότι οι μανταρινοπαραγωγοί βάσει του κανονισμού του ΕΛΓΑ δεν δικαιούνται αποζημίωση, όμως, η δυσχερής οικονομική τους κατάσταση – που προήλθε από καιρικά φαινόμενα – επιβάλει την εξεύρεση ενός εναλλακτικού τρόπου αρωγής.

«Μια πολύ καλή πρόταση, είναι αυτή που έχει καταθέσει ο Σύλλογος Γεωπόνων Χανίων για καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ» επισημαίνει στην ερώτησή της η κυρία Κουρουπάκη και καταλήγει ρωτώντας ποιά λύση προτίθεται να επιλέξει η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...