30.8 C
Chania
Tuesday, June 18, 2024

Λύση στο θέμα με το Προεδρικό Διάταγμα για τους ναυαγοσώστες μετά τη συνάντηση Μαλανδράκη – Κουρουμπλή;

Ημερομηνία:

Λύση στο θέμα που προέκυψε με το νέο προεδρικό διάταγμα για τους ναυαγοσώστες φαίνεται ότι προκύπτει μετά τη συνάντηση του Δήμαρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλή.

Δήμοι της Κρήτης αντιδρούν στο νέο προεδρικό διάταγμα το οποίο, όπως τονίζουν, είναι αδύνατον να εφαρμοστέι από φέτος επειδή δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ή το προσωπικό.

Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα, οι δήμαρχοι Πλατανιά και Χερσονήσου ζήτησαν από το υπουργείο Εσωτερικών την εφαρμογή του εν λόγω προεδρικού διατάγματος από τη νέα χρονιά.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμαρχος Πλατανιά  κ.Μαλανδράκης Ιωάννης, μετέβη Τετάρτη 25 Απριλίου εκτάκτως στην Αθήνα, καθώς θα έχει  συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα συζητήσεως το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα που άφορα την ναυαγοσωστική προστασία με ισχύ από τις 4/5/2018.

Κατά την συνάντηση, που έγινε παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών του Υπουργείου , έγινε αναλυτική επεξήγηση στον Υπουργό γιατί πρέπει άμεσα να γίνει αναστολή της εφαρμογής του για την τρέχουσα ναυαγοσωστική περίοδο, καθόσον σε άλλη περίπτωση οι τρέχοντες διαγωνισμοί θα καταστούν είτε άκυροι , είτε άγονοι.

Επίσης οι διαδικασίες που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των διαγωνισμών με νέα αφετηρία , σύμφωνα με το νέο ΠΔ   μετά τις 5/5/2018, θα έχουν ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν στο τέλος του καλοκαιριού στην καλύτερη περίπτωση!

Ο Υπουργός κ.  Κουρουπλής, μετά τη μακρά συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών ναυαγοσωστικής ασφάλειας , από τους Δήμους, στο προσεχές διάστημα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΚΕΔΕ, όπου συνεδρίαζε το ΔΣ και έκαναν σχετική τοποθέτηση, που είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για άμεση παρέμβαση προς τον Υπουργό με αίτημα την αναστολή της εφαρμογής του  νέου Π.Δ. για την τρέχουσα θερινή περίοδο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2017 στις θάλασσες της Κρήτης πνίγηκαν 49 άτομα ενώ κινδύνεψαν με πνιγμά 108 άνθρωποι.

Τα πρωτεία στους πνιγμούς κέρδισε ο νομός Χανίων με 16 πνιγμούς ενώ ακολούθησε το Ρέθυμνο με 13,  το Ηράκλειο με 12, ενώ στο Λασίθι είχαμε συνολικά 8 πνιγμούς: έξι στην Ιεράπετρα και δύο στον Άγιο Νικόλαο.

Και στους παραλίγο πνιγμούς τα Χανιά έχουν τα δυσάρεστα πρωτεία αφού είχαμε 47 παραλίγο πνιγμούς, 40 στο Ρέθυμνο, μόλις 16 στο Ηράκλειο και 5 στο νομό Λασιθίου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Hλεκτρικό ρεύμα: Πιθανές νέες αυξήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο – Σε ρόλο… παρατηρητή ο υπουργός Ενέργειας

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πορεία των τιμών του ρεύματος για...