15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μάγεψε το έργο “Selva” στον Προμαχώνα San Salvatore στα πλαίσια του Dance Days Chania – Το πρόγραμμα σήμερα

Ημερομηνία:

Για 5η μέρα το 12ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «DANCE DAYS CHANIA» που συνδιοργανώνουν ο δήμος Χανίων, η ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και η Περιφέρεια Κρήτης μάγεψε τους Χανιώτες.

“Selva” στον Προμαχώνα San Salvatore

Χθες στις 21.30 παρουσιάστηκε το έργο “Selva” της Rosana Ribeiro στον Προμαχώνα San Salvatore (κεντρική σκηνή)

Το έργο «Selva» αφορά στην σχέση με τους προγόνους μας , στην κατανόηση των ριζών μας. Tις γυναίκες και τις ιστορίες τους στην κοινωνία μας. Τις μνήμες, τα ταξίδια και πώς -όταν αφαιρεθούν -αυτές οι μνήμες μπορούν να ρίξουν φως σε ένα μονοπάτι που αγγίζει ένα εσωτερικό στρώμα του εαυτού μας, της διαίσθησης και του ενστίκτου μας.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό κείμενο οι δημιουργοί:

Η έρευνα μας ξεκίνησε με το βιβλίο «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» της Clarissa Pinkola Estés, το οποίο μας κίνησε την περιέργεια ως προς την πιθανότητα να ειπωθεί μια ιστορία κατά την οποία τρία γυναικεία αρχέτυπα θα μπορούσαν να συναντηθούν και να διαδράσουν: η Ηλικιωμένη, η Μητέρα και η Νεαρή.

Αυτά τα αρχέτυπα αντικατοπτρίζουν ένα συλλογικό, έμφυτο και μη συνειδητό στοιχείο που είναι μέρος κάθε γυναίκας. Μια ιστορία που αντικατοπτρίζει πολλές ιστορίες αναπτύσσεται με μια φωνή που ταξιδεύει στον χρόνο.

"google ad"

Επιπρόσθετα βυθιζόμαστε στην ακόλουθη σκέψη: τι σημαίνει να είσαι, να έχεις και να συνδέεσαι με μια μητέρα και την καταγωγή της; Μια αντίδραση σε αυτή την ερώτηση αντανακλάται στο σώμα καθώς νιώθουμε τις ιδέες, σκεφτόμαστε τα συναισθήματα και κινούμαστε μεταξύ στιγμών ευαισθησίας και δύναμης.

H «Selva» είναι ένα μανιφέστο που τιμά τα πιο βαθιά, άγρια και αρχέγονα συναισθήματα.

Δείτε φωτογραφίες του Γιάννη Αγγελάκη από το έργο:

Collective Nest, «We Are The Revolution», σήμερα στον Πολυχώρο “Οξω Νου”

Το σημέρινο πρόγραμμα περιλαμβάνει την παράσταση των Collective Nest, «We Are The Revolution» από την Πολωνία. Η παράσταση θα ξεκινήσει στι 9 το βράδυ στον Πολυχώρο “Όξω Νου”

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/ddc-collective-nest-we-are-the-revolution/?lang=el

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

Καλώς ήρθατε στην επαναστατική παράστασή μας, που φιλοξενείται από τον πρόγονο των πρωτόγνωρων ανοησιών. Ο Ίδιος ο κύριος Dada σας δίνει μια καινούργια παράσταση που δεν έχει συμβεί ακόμα αλλά βεβαίως δεν τελείωσε καλά. Και ναι, οπωσδήποτε είστε ελεύθεροι να συντονιστείτε ή να μείνετε σπίτι: αντιμετωπίστε το!

Ονειρευόμαστε ή υπάρχει όντως ένας τοίχος; Είμαστε προστατευμένοι από το αόρατο χέρι της δύναμης; Είναι αυτή η οθόνη η προστασία μας ή η βία μας κρατά πίσω από τα σίδερα; Δραπετεύσαμε παθαίνοντας εμμονή με ιδανικά σχετικά με την ελευθερία και ζώντας στη χρυσή λάμψη ενός πολλά υποσχόμενου μέλλοντος -ξυπνήσαμε στο παρόν που μας ακολουθεί , μετρά τα βήματά μας, μας κάνει να αισθανόμαστε την ανάσα του στον λαιμό μας. Οι ηθικές αρχές για χάρη του, η βελτιστοποίηση για καλό και για κακό, η εκλογίκευση, η αποδοτικότητα, μια γενιά που ξεπερνά τον εαυτό της, που εκτοξεύεται όλο και περισσότερο σε ύψη φτωχά σε οξυγόνο! Το μέλλον είναι ένα πεδίο μάχης, ένας χώρος που δεν είναι εμπιστοσύνης. Ποιος μας παρακολουθεί; Όνειρο ή κωματώδης κατάσταση; Ναρκωμένοι ή θολωμένοι; Επανάσταση! Ο φόβος του πισωγυρίσματος μας κάνει να αναλαμβάνουμε δράση.

Ακτιβισμός-δράση. Σώματα σωριάζονται στο πάτωμα. Ποιος ουρλιάζει; Το μέλλον εξαφανίζεται, ξεγλιστρά από μας. Μακρύτερα! Γρηγορότερα! Ψηλότερα! Αυτοί που κάνουν υπέρβαση δεν ήταν αρκετά προοδευτικοί. Αυτοί που κάνουν παύση χάνουν. Τα επακόλουθα θα αποδείξουν το δίκιο μας. Είμαστε οι πρωταγωνιστές αυτού του σκαριφήματος του μέλλοντος που θα μας στοιχήσει τα μυαλά μας. Πρωταγωνιστές στην πιο πετυχημένη τηλεοπτική έκδοση όλων των εποχών. Παρουσιασμένη από την αναθεματισμένη Επιτροπή της Προόδου. Οι αρχισυντάκτες αποτίνουν φόρο τιμής στις ανοησίες, μια έννοια που έχει αποδείξει τον εαυτό της. Το προϊόν μιας σχέσης που ο χαρακτήρας της εκπλήσσει…ναι, και δεν σταματά! Δεν μπορείς να ακολουθήσεις; Δεν βλέπεις αρκετά μακριά! Ή θα έπρεπε να ναι: Μακράν δεν έχεις δει αρκετά;

Χορογραφία:PaulinaBędkowska

Δραματουργία:PaulSimon

Ερμηνεία:KacperSzklarski, Katarzyna Paluch, Leon Stille, Juliana Fernandes, Romain Lutinier

Σκηνογραφία, Κοστούμια:Paulina Będkowska

Μουσική:Leon Stille

TRAILER: https://youtu.be/wDskg8oV3_A

Γενική είσοδος: 8€

– Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 40 λεπτά πριν τηνκαθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεταιεφόσον συμπληρωθούν οιθέσεις και αφού ξεκινήσουνοι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θαεπιτρέπεται να εισέρχονταιστον χώρο των καθήμενων.Ευχαριστούμε εκ τωνπροτέρων για την κατανόησηκαι τη συνεργασία σας!

«DANCE DAYS CHANIA»

Ο Σύλλογος εκφραστικού χορού Συν Κίνηση επαναπροσδιορίζει τους σκοπούς του φεστιβάλ απλώνοντας τις δράσεις του ακόμη και στις γειτονιές.

Συνολικά εννέα παραστάσεις σε ανοιχτά και κλειστά θέατρα, πέντε εξειδικευμένα έργα σε γειτονιές και πλατείες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, επιλεγμένες ενότητες που ενισχύουν νέους καλλιτέχνες αλλά και σεμινάρια, περιλαμβάνει η φετινή δωδέκατη διοργάνωση.

Στο φεστιβάλ Χορού παίρνουν μέρος χορευτές και χορεύτριες από όλο τον κόσμο.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...