15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μάνος Δασκαλάκης: Εξετάζει να ζητήσει αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο;

Ημερομηνία:

Στάση αναμονής μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας από την Πάτρα κρατά ο πατέρας τους, Μάνος Δασκαλάκης, ενώ όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (24/06) φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά του Δημοσίου και να ζητήσει αποζημίωση ακόμα και ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, πρόσωπα από το περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη είπαν στην εκπομπή «Φως στο τούνελ»: «Το νέο πόρισμα δεν διορθώνει αυτό που έχει γίνει. Ο Μάνος λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων και πορισμάτων επίσημων φορέων του κράτους, όπως είναι η ιατροδικαστική υπηρεσία, έχασε παιδιά, τον θάνατο των οποίων θα μπορούσε να προλάβει αν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους. Για να δούμε τι θα κάνουν, όταν θα τους ζητά αποζημίωση 1 εκατομμύριο ευρώ…».

Πάντως, με παρέμβασή του στην εκπομπή, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη διέψευσε κατηγορηματικά πως ο Μάνος Δασκαλάκης θα ζητήσει αποζημίωση από το Δημόσιο.

Μάνος Δασκαλάκης: «Δεν έχω ανάγκη να ακουστώ αυτή τη στιγμή»

Ο πατέρας των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, στο πλαίσιο της οποίας έχει κριθεί προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου τουλάχιστον όσον αφορά στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Έτσι, μετά το νέο ιατροδικαστικό πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε: «Δεν μιλάω σε κανέναν. Δεν υπάρχει λόγος να απολογηθώ σε κανέναν και εκεί που πρέπει να μιλήσω, έχω μιλήσει. Τα έχω πει μια φορά στην Αγγελική Νικολούλη και τα έχω πει όλα. Δεν καταλαβαίνω αυτό το “κάτι πρέπει να πεις” που ακούω συνέχεια. Δεν έχω ανάγκη να ακουστώ αυτή τη στιγμή. Όταν θέλω θα το κάνω. Ξέρω το πώς…».

Ακόμα, ο Μάνος Δασκαλάκης χωρίς εργασία και με μόνο στήριγμα τους γονείς του, περιμένει να λάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα επίσημα στα χέρια του. Θέλει να ενημερωθεί και να το μελετήσει πριν τοποθετηθεί δημοσίως. Το περιβάλλον του υποστηρίζει πως θεωρεί πρόωρο να μιλήσει βασισμένος μόνο στη φημολογία γύρω από το περιεχόμενο του τελικού πορίσματος.

Μάλιστα, κύκλοι του Μάνου Δασκαλάκη επεσήμαναν: «Την προηγούμενη φορά όταν και δήλωσε υποστήριξη της κατηγορίας, δέχτηκε επικρίσεις. Ενώ υποστήριζε τη σύζυγό του, την ίδια ημέρα των διώξεων εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Τζωρτζίνα έχει δολοφονηθεί. Τα όσα φαίνεται να αποδεικνύονται του μοιάζουν αδιανόητα, καθώς ποτέ δεν του πήγε το μυαλό ότι η γυναίκα του θα έκανε κακό στα παιδιά της. Τώρα που υπάρχουν προφανείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και για τα τρία του παιδιά, θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος με αποδείξεις ότι όλα έγιναν έτσι όπως περιγράφονται. Και αυτό γιατί βλέπει ένα πόρισμα που βγήκε μετά από δύο χρόνια, ανατρέποντας άλλα δύο επίσημα πορίσματα. Δεν μπορεί να είναι βέβαιος αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...