17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μάρω Βαμβουνάκη: Θύελλα αντιδράσεων με ανάρτησή της – «Εχω φάει ξύλο, ο έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς»

Ημερομηνία:

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανάρτηση που έκανε στα social media η συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη ανήμερα της κηδείας της Γαρυφαλλιάς. «Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο. Το ομολογώ! Τουλάχιστον χαστούκια έχω ανταλλάξει. Κι αυτά δεν έγιναν από κακία, αλλά από αμοιβαίες απελπισίες, αμοιβαίες ζήλιες, τρόμους χαμού, παραφορά και πόνους και από τα δύο μέρη. Όσα δηλαδή περιέχει ένας ορμητικός έρωτας. Ο δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς, θέλει αλλά δεν μπορεί πάντα.

Αν υπήρχε φέισμπουκ και πολιτική ορθότητα την εποχή του Οθέλλου, την εποχή του Άμλετ, τον καιρό της Μήδειας, του Ορέστη, του Δαβίδ, θα γνωρίζαμε σήμερα τούτες τις εκθαμβωτικές τραγωδίες; Τι σοφά και ποιητικά μιλούν στο τέλος του έργου για τα επικίνδυνα πάθη, τα συνηθισμένα κοινά πάθη οι τραγικοί! Και αχ, τα ανθρώπινα πράγματα είναι μείγμα από άστρα και λάσπη».

Οι περισσότεροι χρήστες του Facebook σχολίασαν ότι δεν είναι έρωτας το να ανταλλάσσουν δύο άνθρωποι χαστούκια και ξύλο, ενώ αρκετοί στηλίτευσαν τη χρονική στιγμή που έγινε αυτή η ανάρτηση, κατά την οποία γυναίκες πέφτουν θύματα του συντρόφου τους.

787478_db71103901-88de724c55f9fc30.jpg

Οι νέες αναρτήσεις της

Στη συνέχεια, η Μάρω Βαμβουνάκη έκανε δύο νέες δημοσιεύσεις. Στο πρώτο της κείμενο έκανε λόγο για χολή και κακία, ενώ στη δεύτερο, αφού ξεκαθάρισε ότι η ανάρτησή της δε συνδέεται με την γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς, μίλησε για παρανόηση. Κλείνοντας μάλιστα, κατηγόρησε τους επικριτές της ότι δεν έχουν ερωτευτεί πραγματικά.

787478_7b5c159683-8d79e87429e02555.jpg

«Επειδή η βροχή μιας ακατανόητης παρανόησης συνεχίζεται με πανάσχημους τρόπους. Για τελευταία φορά επανέρχομαι στο θέμα μας. Ξαναλέω πως όσα είπα χθες ασφαλώς και δεν συνδέονται με την φοβερή τραγωδία της Γαρυφαλιάς και κάθε αδικοχαμένης κοπέλας. Μα είναι δυνατόν να το κάνω; Δεν θέλω κοντά μου άτομα που το διανοούνται αυτό! Ούτε καν γνώριζα ότι χθες ήταν η κηδεία του άτυχου κοριτσιού…

Όσα έγραψα τα είπα διαβάζοντας επί μέρες τόσα ποστ και σχόλια έξαλλα, δικαστικά, γεμάτα τυφλή άγνοια για τον κίνδυνο των παθών μας, άγνοια για τους νοσογόνους πόθους της ανθρώπινης κτητικότητας στη σχέση. Τον πρωτόγονο εγωισμό και την θανάσιμη ευθιξία της ανασφάλειας στους δεσμούς.

787478_8ae52b368e-ae09a1f0bd0db98b.jpg

Όμως πολλοί γράφοντες είναι τόσο αγνοί και άμεμπτοι στα δικά τους που σοκάρονται βαριά, βρίσκουν ευκαιρία να βρίσουν, να θίξουν, να υπογραμμίσουν την ολοκάθαρη, τέλεια ζωή τους, το ήθος τους, και να συνεχίσουν να αγνοούν τις γλιστερές παγίδες του έρωτα αφού ποτέ τους και ολοφάνερα δεν τον έχουν ζήσει.

Να προσέχετε, η ζωή είναι αλλού! Σίγουρα έξω και μακριά από το φεις σας».

Τελικώς, τα κείμενα φαίνεται ότι σβήστηκαν και στη θέση τους έμεινε μια απολογία:

“Δεν θέλω να λυπηθώ άλλο, ούτε να παραπονεθώ. Τόσοι φίλοι μπήκαν στην ταλαιπωρία να διαβάζουν ολημερίς όσα οι άλλοι με κατηγορούνε, να εισπράττουν την ένταση, να νώθουν υποχρεωμένοι να με υποστηρίξουν…

Ίσως κι εγώ εκφράστηκα περίεργα, απρόσεχτα, δεν κατάφερα να κάνω σαφές αυτό που προσπαθούσα να πω και που ήταν προκλητικό και ευαίσθητο… Δραματικά άκαιρο, άθελά μου, και σας πέτυχα ευάλωτους. Όλα λάθος!

Δεν μ αρέσει να κοιμηθώ απόψε με το βάρος της άλυτης έντασης, ειδικά εδώ μέσα όπου τόσα και τόσα ζήσαμε μαζί επί χρόνια, περήφανοι που τα καταφέρνουμε στην αγάπη και στην ευθύτητα. Δεν θέλω να χάσουμε όσα μαζέψαμε από βάθη ψυχης και με αγώνα. Εγώ τουλάχιστον που πολλά χρωστώ στη συντροφιά μας, θα προσπαθήσω να ξαναβρούμε την εμπιστοσύνη μας, τον σεβασμό μας.

Καληνύχτα! Σας ευχαριστώ, συγχωρέστε με αν σας απογοήτευσα, αν σας εκνεύρισα, αν σας δίχασα. Κι άλλα διάφορα που εσείς ξέρετε. Δεν είμαι αυτά μόνο ελπίζω.

"google ad"

Να με θυμάστε με αγάπη.”

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...