21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Μένουμε σπίτι” αλλά επίσης “μένουμε άνθρωποι”: Δε θα γίνουμε κανίβαλοι για μια χούφτα μάσκες

Ημερομηνία:

Για να μην ξεχάσουμε και τα βασικά…

Βλέποντας πώς πράττουν μεγάλες χώρες μπροστά στην κρίση που γεννά η επιδημία του κορωνοϊού, με τις ειδήσεις για κατασχέσεις ιατρικού εξοπλισμού, το πιο μεγάλο ζήτημα, ακόμη πιο μεγάλο από την ανάγκη να “μείνουμε σπίτι” είναι να παραμείνουμε άνθρωποι.

Και σε αυτό θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα και οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτως των συνθηκών που διαμορφώνονται. Γιατί μετά το πέρας της επιδημίας οι άνθρωποι θα μείνουν πίσω και θα πρέπει να λειτουργήσουν ως κοινωνία. Όπως και τα κράτη θα πρέπει να έχουν περάσει αυτή την περιπέτεια συσφίγγοντας τις σχέσεις τους όχι αποσαρθρώνοντάς τις.

Δε θα γίνουμε κανίβαλοι για μια χούφτα μάσκες.

Γιατί σε μία τέτοια περίπτωση, με ξεχαρβαλωμένες τις ανθρώπινες σχέσεις και με τις σχέσεις μεταξύ κρατών στο κόκκινο, δε θέλουμε να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί.

Είναι αυτή η μεγαλύτερη ευθύνη που έχουν σήμερα οι πολιτικοί. Να πράξουν ως πολιτικοί που βάζουν μπροστά το συμφέρον των πολιτών. Και το συμφέρον των πολιτών είναι η ειρηνική συνύπαρξη εντός των κοινωνιών μας αλλά και μεταξύ κρατών.

Ας μην το ξεχνούν, γιατί η επιδημία δεν είναι για πάντα. Μετά το τέλος της θα πρέπει να μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά.

Πρέπει να διαφυλάξουμε τον άνθρωπο. Γιατί, όπως είπε ο πατήρ Πανελού στην Πανούκλα του Καμύ:

“Αδελφοί μου, πρέπει να είμαστε αυτός που μένει!”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...