32.8 C
Chania
Tuesday, June 18, 2024

Μένουν σπίτι αλλά… σιγά – σιγά μένουν και από χρήματα οι Έλληνες – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Ημερομηνία:

Συγκεκριμένα στη σχετική ερώτηση το 82% απαντά ότι κρίνει τις αποφάσεις θετικά ενώ μόνο το 14% τα βρίσκει αρνητικά. Παράλληλα, το 62% των πολιτών συμφωνεί να διαρκέσει το «Μένουμε Σπίτι» μέχρι τις 27 Απριλίου, το 24% πιστεύει ότι πρέπει να διαρκέσει ακόμα περισσότερο εάν χρειαστεί, ενώ 11% το θεωρεί υπερβολικό.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς, συγκεκριμένα το 55%, υποστηρίζει ότι το δυσκολότερο είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, ενώ το 41% απαντά ότι το δυσκολότερο μέτρο είναι το κλείσιμο της αγοράς.

Κορωνοϊός: Η οικονομική κατάσταση των πολιτών

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση των πολιτών την περίοδο της πανδημίας, 24% των ερωτηθέντων απαντά ότι «τελείωσαν τα χρήματά μου», 32% ότι διαθέτει χρήματα για ένα ή δύο μήνες παραμονής στο σπίτι και το 44% ότι έχει λεφτά για άλλες 3-4 εβδομάδες.

Σημειώνεται τέλος, ότι το 70% των πολιτών λέει πως η παραμονή στο σπίτι έχει επηρεάσει την ψυχολογία αρνητικά, ενώ το 30% λέει μάλλον θετικά.

iefimerida.gr 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γήρανση: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τρόπο να την επιβραδύνουν -ακόμα και να τη σταματήσουν

Επιστήμονες στη Βουδαπέστη πιστεύουν ότι κατάφεραν να «παραβιάσουν» τις...

Εξοχικές κατοικίες: Μεγάλη αύξηση στις κατασκευές – Οι ξένοι επιλέγουν Κρήτη

Σημαντική επιτάχυνση καταγράφουν οι κατασκευές νέων εξοχικών κατοικιών. Η αύξηση της...

Λιανεμπόριο: Στην Κρήτη η μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων

Ημάχη με την ακρίβεια είναι αυτή τη χρονική στιγμή η σημαντικότερη αποστολή...