18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

ΜέΡΑ25: Δεν γίνεται να ακρωτηριάσεις τη δημοκρατία για να τη διασώσεις δήθεν, από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσουν

Ημερομηνία:

«Η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση δήθεν για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τις εκλογές, επιβεβαιώνει δυστυχώς τα όσα εξ αρχής επισημάναμε: δεν γίνεται να ακρωτηριάσεις τη δημοκρατία για να τη διασώσεις δήθεν, από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσουν, γιατί αυτό είναι νίκη του Κασιδιάρη από τα δικά σου χέρια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Η δε διατύπωση της συγκεκριμένης διάταξης για την ”πραγματική ηγεσία” έχει ένα ενδιαφέρον ιστορικό προηγούμενο: την ΕΠΕΝ, όπου ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης ήταν πρόεδρος της Νεολαίας ενός κόμματος με ”εικονικό” αρχηγό τον Χρύσανθο Δημητριάδη και ”πραγματικό” τον Γεώργιο Παπαδόπουλο μέσα από την φυλακή», σημειώνει και καλεί τον κ. Βορίδη «να βγει με σαφήνεια να μας πει αν κάνει με αυτό το νομοσχέδιο την πολύ καθυστερημένη αυτοκριτική του, ή απλά θέλει να εξουδετερώσει τον ”ανταγωνισμό” στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων».

Στο πλαίσιο αυτό το ΜέΡΑ25 δηλώνει πως δε θα γίνουν «συνεργοί» «στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη και των λοιπών ναζί που θα επιτύχει η απαγόρευση που μεθοδεύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» και «στην απατηλή πλάνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί η απαγόρευση να «φωτογραφίσει» αποκλειστικά ναζιστικά κόμματα χωρίς να αποτελέσει προοίμιο για ένα ντόμινο απαγορεύσεων με αντικομμουνιστική στόχευση- δεδομένου, μάλιστα, ότι είμαστε μέλη μιας ανιστόρητης Ευρωπαϊκής Ένωσης που, κάθε 23η Αυγούστου, τσουβαλιάζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό».

«Στον αγώνα εναντίον του ναζισμού και του φασισμού, οι δημοκράτες ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια Νέα Δημοκρατία που συστηματικά εντάσσει ναζί και φασίστες στην Αστυνομία και σε άλλους θεσμούς του κράτους και της κοινωνίας. Καταγγέλλουμε λοιπόν ως επικίνδυνα υποκριτική την μεθόδευση της κυβέρνησης», αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Δουλεύουμε νύχτα-μέρα, μαζί με όλους τους αντιφασίστες δημοκράτες, ώστε οι ναζί να συντριβούν ηθικά και πολιτικά παντού».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ