26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

ΜέΡΑ25: “ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα “αξιοποιήσουν” τη βάση της Σούδας για υποστήριξη των επιθέσεων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Γάζα”

Ημερομηνία:

«Δύο εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως γνήσιος συνεχιστής όλων των προηγούμενων εγχώριων κυβερνήσεων, υποταγμένων σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς θέτει την Ελλάδα στο επίκεντρο των πολέμων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή», τονίζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης ΝΔ σε διεθνές επίπεδο αναφορικά με τους ανταγωνισμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

«Είναι προφανές ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα “αξιοποιήσουν” τη βάση της Σούδας για υποστήριξη των επιθέσεων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων σε Γάζα και Λίβανο! Όσο κι αν η κυβέρνηση επιχείρησε με καθυστέρηση να το παρουσιάσει ως δραστηριότητα στο πλαίσιο προγραμματισμένης νατοϊκής άσκησης, δεν πείθει ούτε τους πλέον αδαείς.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας στη Βάρνα, παρουσία του κ. Μητσοτάκη. Παρά την κάλυψή της από τα εγχώρια ΜΜΕ ως Συνόδου που αφορούσε υποτίθεται την «ενεργειακή συνεργασία και τη συνδεσιμότητα», η δεξιά βουλγαρική ιστοσελίδα “Καπιτάλ” δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας. Κάνει σαφή αναφορά στο σκοπό της που δεν είναι άλλος από την απαίτηση του ΝΑΤΟ για δημιουργία «πολεμικού μεταφορικού διαδρόμου», ο οποίος θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και – μέσω Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Μπουργκάς και Βάρνας – θα καταλήγει στην Κονστάντσα, με δυνατότητα επέκτασης στη Μολδαβία (δηλαδή, στα σύνορα της Ουκρανίας)!», προσθέτει το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Την «ανάγκη αδέσμευτης εξωτερικής πολιτικής απέναντι στο “ναι σε όλα” της κυβέρνησης στους ατλαντικούς ηγεμόνες» προτάσσει το ΜέΡΑ25.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει...

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το...

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Κωστής Χατζηδάκης

Συνάντηση για την προώθηση θεμάτων που άπτονται στον φορέα...