19.8 C
Chania
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026

ΜέΡΑ25: Η «ανάπτυξη» έρχεται με ΜΑΤ στη Γαύδο

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΜέΡΑ25:

Οι εικόνες των ΜΑΤ στις παραλίες τις Γαύδου είναι βγαλμένες από μια άλλη πραγματικότητα, αυτή που μόνο η δήμαρχος Λίλιαν Στεφανάκη μπορεί να έχει στο μυαλό της. Οι παρεμβάσεις των μηχανημάτων στον Λαυρακά, με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, εκτός από πρωτοφανές περιστατικό είναι και βαθιά προσβλητικό για τον χαρακτήρα και την ταυτότητα του νησιού. Η δήμαρχος αφού κατάφερε με τη μεσολάβηση του φίλου της Αδωνη Γεωργιάδη να διώξει τον γιατρό του νησιού που μίλησε για τα προβλήματα των υποδομών επιχειρεί τώρα να αλλάξει συνολικά τον χαρακτήρα του τόπου.

Ισως η κ. Στεφανάκη να έχει οραματιστεί τη Γαύδο ως Μύκονο και Σαντορίνη έχοντας ανοίξει πόλεμο με τους κατασκηνωτές και προφανώς ευνοώντας επιχειρηματικές επενδύσεις «υψηλού» τουρισμού.

Οι πολίτες της Γαύδου, οι κάτοικοι του νομού Χανίων και οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού δεν θα επιτρέψουν αυτή τη βίαιη μετατροπή.

Το ΜέΡΑ25 Κρήτης ζητά την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από το νησί και την ανεμπόδιστη παραμονή των κατασκηνωτών σε έναν από τους ελάχιστους τόπους αυτής της χώρας που ξεφεύγει από το τέρας της επερχόμενης «ανάπτυξης».

Ζητάμε επίσης την άμεση αποχώρηση των μηχανημάτων του Δασαρχείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που λειτουργούν ως υποχείρια για την ικανοποίηση των επιθυμιών της δημάρχου αλλά και ως μακριά χέρια της κυβέρνησης που ευνοεί τα σχέδια των φίλων της μεγαλοξενοδόχων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Να τροποποιηθεί η χάραξη Κυλιστός – Σείσαρχα – Στήριξη στα αιτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά τροποποίηση της χάραξης Κυλιστός-Σείσαρχα. Στήριξη στα αιτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου για επανασχεδιασμό της μελέτης του δρόμου Ηράκλειο-Ανώγεια.

Εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών στον Δήμο Κισσάμου για την ποιότητα του ελαιόλαδου «Κρήτη/Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ οργανώνουν εσπερίδα για ελαιοπαραγωγούς στον Δήμο Κισσάμου. Ενημέρωση για ορθές πρακτικές από το χωράφι ως την τυποποίηση του ελαιόλαδου.