23.8 C
Chania
Wednesday, October 2, 2024

ΜέΡΑ25: Καταγγέλλει σκευωρία σε βάρος 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ημερομηνία:

Το κόμμα ΜέΡΑ25 καταγγέλλει την κυβέρνηση για σκευωρία σε βάρος οκτώ φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης που καλούνται να δικαστούν στις 4 Οκτωβρίου.

Οι φοιτητές κατηγορούνται για συνδικαλιστική δράση, μετά από μήνυση της πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Η υπόθεση αφορά παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν , κατά την οποία κατήγγειλαν την απειλή πειθαρχικής δίωξης σε συνάδελφό τους για την ανάρτηση ενημερωτικής αφίσας.

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη δίωξη αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης να φιμώσει το φοιτητικό κίνημα και να υπονομεύσει τη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Το ΜέΡΑ25 καλεί την κοινωνία των πολιτών, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές να στηρίξουν τους οκτώ διωκόμενους φοιτητές.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τις κυβερνητικές διώξεις και σκευωρίες

Στις 4/10 ξεκινά η δίκη των 8 φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Προέδρων και μελών ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων που διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση μετά από μήνυση της πρώην Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Μια παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητικού συλλόγου στον Κοσμήτορα της Σχολής ΗΜΜΥ ενάντια στην απειλή πειθαρχικής δίωξης φοιτητή για συνδικαλιστική δράση, δηλαδή την ανάρτηση ενημερωτικής αφίσας του φοιτητικού συλλόγου για τα θέματα ημερήσιας διάταξης επικείμενης συνεδρίασης της Συγκλήτου, βαφτίστηκε «ομηρία».

Η Υπουργός προέβη στην πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά ενέργεια να ζητήσει διώξεις φοιτητών για μια συνδικαλιστική κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου.

Η ίδια Υπουργός που άφησε πίσω της εκατοντάδες τραυματισμένους φοιτητές για να επιβάλλει την παρωδία των ΟΠΠΙ, διαλυμένες υποδομές σε σχολεία και πανεπιστήμια, χιλιάδες αποκλεισμένους μαθητές και μαθήτριες από τα πανεπιστήμια λόγω της ΕΒΕ, έργο που συνεχίζει ο διάδοχός της για τα συμφέροντα των ιδιωτικών κολλεγίων που παριστάνουν τα πανεπιστήμια.

Η κυβερνητική αυτή σκευωρία σε βάρος εκπροσώπων των φοιτητικών συλλόγων αποτελεί μέρος της κυβερνητικής επίθεσης σε βάρος του φοιτητικού κινήματος. Η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει και να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα, μέσα από το αφήγημα της «ανομίας», με σκοπό να περάσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις διάλυσης της παιδείας που επιχειρεί τόσα χρόνια.

Την ενοχλεί το κίνημα της νεολαίας γιατί εκθέτει την πολιτική της, κατάφερε να ξεσηκώσει την κοινωνία ενάντια στη συνταγματική εκτροπή για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και να εμποδίσει πολυδιαφημιζόμενες αυταρχικές μεταρρυθμίσεις όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι διαγραφές και τα πειθαρχικά σε βάρος φοιτητών.

Η σκευωρία αυτή θέλει να φιμώσει, όχι μόνο τους φοιτητικούς συλλόγους και το ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα, αλλά συνολικά τις κοινωνικές διεκδικήσεις, τις συνδικαλιστικές πρακτικές και τα συνδικάτα, που βρίσκονται υπό διωγμόν από την αντεργατική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν θα τους περάσει! Στο πλευρό των διωκόμενων φοιτητών βρίσκεται όλη νεολαία, καθηγητές και μέλη ΔΕΠ από το Πολυτεχνείο Κρήτης και όλη την Ελλάδα, εργατικά κέντρα, σύλλογοι και σωματεία.

Στηρίζουμε τους 8 φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης προασπίζοντας τα δημοκρατικά δικαιώματα και το φοιτητικό κίνημα απέναντι στην κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει τη δημόσια παιδεία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χανίων με την οδό Κυδωνίας

Συνεχίζονται εργασίες από τον Δήμο Χανίων, για την αποκατάσταση...