16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΜέΡΑ25 Κρήτης για την επίθεση στον Βαρουφάκη: «Μπορεί να μην ήρθαν με τρίκυκλα αλλά ήταν φασίστες»

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης του ΜέΡΑ25 Κρήτης, «η τραμπούκικη επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη είναι βγαλμένη από το πιο σκοτεινό παρελθόν αυτού του τόπου. Οι μπράβοι που μπορούν να δρουν ανενόχλητοι στην πιο αστυνομοκρατούμενη γειτονιά της Αθήνας έρχονται απευθείας από τις εποχές με τα τρίκυκλα και τις προγραφές αγωνιστών».

Όπως τονίζεται, «ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς που κυκλοφορεί χωρίς αστυνομική συνοδεία είναι ένας πολύ ενοχλητικός άνθρωπος για την ολιγαρχία, αυτή που ο ίδιος αλλά και το ΜέΡΑ25 δείχνουν με το όνομά της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνές περιβάλλον».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η επίθεση, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασανζ και εν μέσω του δυσώδους πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, «δείχνει πως η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο. Τόσο από εκείνους που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια κατάλυσής της όσο και από όσους για να κρατήσουν τον «ζωτικό» τους χώρο επιμένουν να ψεύδονται βάζοντας τον Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25 στην πλευρά των μνημονίων».

«Σε αυτές τις συνθήκες, υπό το βάρος των 57 θυμάτων της ιδιωτικοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού, είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία», αναφέρι το ΜέΡΑ25 Κρήτης και καταλήγει:

«Επαναλαμβάνουμε τη δήλωση του Γ.Β μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο: «Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν), οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη-Επιδοτήσεις: “Ανάσταση” για χιλιάδες αγρότες

Ανάσταση για χιλιάδες αγρότες της Κρήτης καθώς ξεκινούν από...

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...

Πώς θα λειτουργούν τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες

Αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις οποίες θα παραχωρηθεί το...