15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΜέΡΑ25 Κρήτης: Δουλεύει υπερωρίες το τμήμα Marketing της «Μητσοτάκης ΑΕ»

Ημερομηνία:

“Αλήθεια, είδε κανείς τα «480 έργα» που ανακοινώθηκαν από το Ηράκλειο;” Αυτό αναρωτιέται σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 Κρήτης.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Διαστάσεις εμπαιγμού προς τους Κρητικούς λαμβάνει η επικοινωνιακή προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιδείξει «έργα» στο νησί. Αλήθεια, είδε κανείς την αναλυτική λίστα των 480 έργων που παρουσίασε χθες από το Ηράκλειο;

Από την επίσκεψη στην Κρήτη έγινε εμφανές ότι δουλεύει αποδοτικά το τμήμα marketing της «Μητσοτάκης Α.Ε.» εταιρίας. Πώς αλλιώς  να σχολιάσουμε  το γεγονός ότι ως έργα για την Κρήτη παρουσιάστηκαν οι επιδοτήσεις που δόθηκαν για την αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών ή τα επιδόματα της περιόδου της καραντίνας; Ακόμα και οι προσλήψεις  δασκάλων, στοιχειώδης υποχρέωση της πολιτείας έναντι των παιδιών μας, μπήκε κάτω από τον τίτλο 2030.

Πολύ περισσότερο οι αναφορές σε έργα που δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε μια υπογραφή αλλά αποτελούν εκθέσεις ιδεών όπως οι ανακατασκευές όλων σχεδόν των λιμανιών της Κρήτης,  δείχνουν πως η κοροϊδία δεν έχει τέλος.

Ακόμα όμως και στα υπαρκτά έργα που περιλαμβάνονται σε αυτό το σχέδιο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Κουβέντα δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης για τον αποσπασματικό χαρακτήρα του ΒΟΑΚ που αφήνει εκτός την Κίσσαμο και τη Σητεία αλλά και για τα διόδια που θα υποχρεωθούν να πληρώνουν οι πολίτες ακόμα και μέσα στα αστικά κέντρα.

Κουβέντα για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή από το παράλογο και ασύμφορο αεροδρόμιο στο Καστέλλι και κυρίως κουβέντα για την ήδη υποθηκευμένη έκταση του υπάρχοντος αεροδρομίου που δίνεται προίκα στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ούτε κουβέντα για τον τεράστιο κίνδυνο από τις εξορύξεις που υποθηκεύουν το μέλλον της Κρήτης. Και μάλιστα όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος υπόσχεται ότι το  2030 όλη η ενέργεια που χρειάζεται η Κρήτη, θα παράγεται από ΑΠΕ. Αλήθεια, τότε τι χρειάζονται οι εξορύξεις; Αλλά και από ποιες ΑΠΕ; Προφανώς με ανεμογεννήτριες φυτεμένες σε κάθε σπιθαμή του νησιού από τις κρατικά επιδοτούμενες εταιρίες ενέργειας των κ.κ. Μαρινάκη, Περιστέρη, Κοπελούζου, Βαρδινογιάννη  κτλ.

Πίσω από τις εξαγγελίες και τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη, κρύβεται ένα ζοφερό μέλλον για την Κρήτη και για τη χώρα.

Και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να υλοποιήσουν τα σχέδια αυτά, όπως ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης που χθες πήρε ουσιαστικά και το γαλάζιο χρίσμα, έχοντας ήδη  μετατρέψει την Περιφέρεια σε γραφείο εξυπηρετήσεως των κάθε λογής επενδυτών. Στο πρόσωπό του αποτυπώνεται η πρώτη έκφανση του «μεγάλου συνασπισμού» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ,  που δείχνει επακριβώς την ομοιότητα των πολιτικών προταγμάτων τους.

Για τον λαό της Κρήτης και της Ελλάδας, για τα κινήματα υπεράσπισης του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου, για τους ανθρώπους που δεν θαμπώνονται από το ιλουστρασιόν αμπαλάζ των Σχεδίων «Κρήτη 2030», 40, 50 και πάει λέγοντας, υπάρχει άλλος δρόμος.

Αυτός της ανατροπής και της ρήξης με τους υπηρέτες της ολιγαρχίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ