20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΜέΡΑ25 Κρήτης: Στα Χανιά προτιμάμε τα λύματα από τις Caretta Caretta – Όταν η περιβαλλοντική αυθαιρεσία ξεπερνά κάθε φαντασία

Ημερομηνία:

Με νέα ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 Κρήτης αναφέρεται στο ζήτημα με τη δημιουργία δεξαμενής λυμάτων στην παραλία του Σταυρού:

Ακούγεται εξωφρενικό να μιλάμε για αντλιοστάσιο και δεξαμενές  λυμάτων σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες των Χανίων και μάλιστα σε τόπο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta.

Θα μας κοιτούσαν περίεργα αν λέγαμε σε οποιαδήποτε άλλη περιβαλλοντικά ευαίσθητη χώρα ότι δεν βρήκαμε πουθενά αλλού για να περάσουμε τους αγωγούς των λυμάτων παρά μόνο μέσα από έναν τόπο που θα έπρεπε να είναι αυστηρά προστατευόμενος θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τα σπάνια είδη (χελώνες, κρινάκια) όσο και τους επισκέπτες.

Κι όμως στην Ελλάδα και στον Δήμο Χανίων χρειάζεται να δώσουμε μάχες για τα αυτονόητα. Χρειάζεται να πείσουμε πως το «αδειοδοτημένο» έργο του βιολογικού στην παραλία της Παχειάς Άμμου στον Σταυρό Ακρωτηρίου, ακόμα και αν πήρε την άδεια, δεν είναι δυνατόν να πληροί τις περιβαλλοντικές προβλέψεις για μια τόσο εξωφρενικά ασύμβατη εγκατάσταση. Πως δεν είναι δυνατόν να τοποθετείται στην παραλία  δεξαμενή λυμάτων επιφανείας 150τ.μ. και βάθους 6 μέτρων μαζί και με αντλιοστάσιο;

 

 

DCIM100MEDIADJI_0090.JPG

Και είναι τουλάχιστον προκλητικό ο Δήμος Χανίων να προχωρά το έργο αγνοώντας την εκκρεμή προσφυγή των κατοίκων που εκδικάζεται τον προσεχή Απρίλιο, έστω και αν δεν εγκρίθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα.  Αν δηλαδή τον Απρίλιο το δικαστήριο κρίνει ότι κακώς τοποθετήθηκαν τα αντλιοστάσια λυμάτων στην παραλία, τότε ο Δήμος θα αναστρέψει την  καταστροφή;

Τέλος είναι δείγμα αυταρχισμού η τρομοκράτηση των κατοίκων με τη συνέχιση εργασιών υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής «φρουράς» την ώρα που οι αντιδράσεις πληθαίνουν   καθημερινά.

Για το θέμα έχει ήδη υποβάλλει ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτωνας Αρσένης. Τα ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα στον αγώνα των περισσότερων από 5.000 κατοίκων του Σταυρού Ακρωτηρίου που δυστυχώς χρειάζεται κάθε μέρα να παλέψουν για τα αυτονόητα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...