15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΜέΡΑ25 Κρήτης: Τα Χανιά δεν θα έχουν γιατρούς αλλά θα έχουν… F35

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 σε σχέση με τις συνεχείς παραιτήσεις  γιατρών από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων:

Φτάσαμε λοιπόν σε εκείνο το σημείο που οι γιατροί αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τους ασθενείς τους, τη δουλειά τους,  τους συναδέλφους τους και ξεχάσουν τα όνειρά τους για ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Οι απανωτές παραιτήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Χανίων, και μάλιστα γιατρών όχι τυχαίων αλλά των εμπειρότατων διευθυντών του Τμήματος Επειγόντων και της Β’ Χειρουργικής Κλινικής δείχνουν το κλίμα που επικρατεί και την κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία γενικότερα.

Οι καταγγελίες για υπερεργασία, για εξαντλητικές εφημερίες και  για προσβλητικές και απαξιωτικές συμπεριφορές εις βάρος τους από τη διοίκηση και κυρίως η πρακτική του «εντέλλεσθε» που έχει γίνει πλέον «ψωμοτύρι» για τα νοσοκομεία της Κρήτης, δείχνουν πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας περνά ίσως τη χειρότερη φάση της ιστορίας του.

Η έλλειψη νέων γιατρών και η διαρκής διαρροή εκπαιδευμένου εργασιακού προσωπικού στο εξωτερικό δεν φτάνει για να απαντήσει σε όλα τα δεινά που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες. Εν τέλει, ας δοθούν στους νέους γιατρούς ικανοποιητικοί μισθοί και στέγη για να υπηρετήσουν στα περιφερειακά νοσοκομεία ώστε να μην καταγράφονται τεράστια κενά και να λυθεί και το πρόβλημα του «brain drain».

Ίσως ειδικά για τα Χανιά, να περίσσευαν χρήματα για νέους γιατρούς αν δεν γινόταν η αγορά των μαχητικών F35 που σήμερα μάθαμε ότι αφού αγοραστούν θα εγκατασταθούν στην πόλη. Τα Χανιά λοιπόν, μπορούν να μείνουν ήσυχα. Δεν θα έχουν γιατρούς αλλά θα έχουν F35 αφού η κυβέρνηση της «Μητσοτάκης Α.Ε.» αποφάσισε να μην απαντά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών αλλά να ταΐζει τους φίλους της εργολάβους και την παγκόσμια πολεμική βιομηχανία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ