Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, δημοσιεύτηκαν δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες, με συντριπτική πλειοψηφία, κρίνεται αντισυνταγματική η μεταφορά των πλειοψηφικών πακέτων των μετοχών της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο, όπως συνέβη με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπό την πίεση της τρόικας, το 2016.

Οι αποφάσεις δικαιώνουν απόλυτα τα Σωματεία εργαζομένων, που τονίζουν στο ΤPP πως πρόκειται για «τεράστια νίκη για το κίνημα του δημόσιου νερού και των κοινών αγαθών στην Ελλάδα». Μία νίκη που στέλνει το μήνυμα πως κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση του νερού εναντιώνεται στις προβλέψεις του Συντάγματος την ώρα που οι μεθοδεύσεις συνεχίζονται, δια της πλαγίας οδού.

Στην ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25 τονίζει πως «η απόφαση αυτή που συνιστά κόλαφο για την μνημονιακή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια μεγάλη νίκη του κινήματος για το νερό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ένα σπουδαίο νομικό έρεισμα απέναντι και σε αυτά που μεθοδεύει σήμερα η μνημονιακή Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με ΣΔΙΤ στο Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας, όπου δεν δίστασαν να αποκλείσουν κιόλας εντελώς προκλητικά την ίδια την ΕΥΔΑΠ από τον διαγωνισμό ώστε να επωφεληθούν οι γνωστοί: Άκτωρ, Ιντρακάτ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μηχανική»

Ενώ προσθέτει ότι «δυστυχώς όμως για το σύνολο του μνημονιακού τόξου που ξεπουλάει τις βασικές υποδομές της χώρας σε κρατικοδίαιτους, παρασιτικούς ολιγάρχες, η κοινωνία αντιστέκεται και πολλές φορές νικά. Το ΜέΡΑ25 χαιρετίζει τον αγώνα των πολιτών και των εργαζομένων στο νερό και θα συνεχίσει να δίνει στο πλευρό τους τη μάχη για δημόσιο έλεγχο σε όλες τις βασικές, στρατηγικές υποδομές της χώρας, κόντρα στα μνημονιακά κόμματα, την τρόικα και την ολιγαρχία»