25.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

ΜέΡΑ25: Ορόσημο η απελευθέρωση του συντρόφου μας Τζούλιαν Ασάνζ

Ημερομηνία:

Επιτέλους! Ο Τζούλιαν είναι ελεύθερος.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ παρέμεινε έγκλειστος σε απομόνωση για πέντε χρόνια στις βρετανικές φυλακές Belmarsh, επειδή λειτούργησε ως πραγματικός δημοσιογράφος, αποκαλύπτοντας τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Όπως είχε δηλώσει η Στέλλα Ασσάνζ – Μόρρις, η γυναίκα του, στην εκδήλωση του ΜέΡΑ25 για τον Τζούλιαν στο ΤΡΙΑΝΟΝ τον Μάρτη του 2023: «ο Τζούλιαν το μόνο που έκανε ήταν να δουλεύει με τους κανόνες: για την αξιοπρέπεια, για την ελευθερία της πληροφορίας, για τη δημοκρατία, για τη λογοδοσία».

Αυτό ήταν αρκετό για να κινηθεί εναντίον του ένα ολόκληρο σύστημα, που επικαλείται μεν τους κανόνες, δρα όμως εντελώς αντίθετα, πάνω στο δόγμα της παραπληροφόρησης και της απόκρυψης της πραγματικότητας. Το επιβεβαίωσε στην πραγματικότητα για άλλη μια φορά και ο Aμερικανός πρόεδρος, με τον τρόπο χειρισμού το θέματος, πως η αποκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου των ΗΠΑ είναι «έγκλημα» – και όχι καθήκον κάθε δημοσιογράφου.

Για μας στο ΜέΡΑ25 και στο DiEM25, στα οποία ο Τζούλιαν είναι μαζί μας από την αρχή ως ιδρυτικό μέλος, αποτελεί ορόσημο η απελευθέρωση του συντρόφου μας: ο αγώνας για το δίκιο, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, δεν είναι ποτέ μάταιος! Αυτή είναι η στιγμή να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την απελευθέρωση κάθε πολιτικού κρατούμενου, παντού!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην «καρδιά» του καλοκαιριού, 8-12 Ιουλίου, το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ανοίγει...

“Σοκ και τραγωδία”: Ο γαλλικός και ο διεθνής Τύπος για την επικράτηση της Λεπέν

Η πρώτη νίκη ακροδεξιού κόμματος στην Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία σόκαρε την...

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά...

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία...